Cand este necesara schimbarea placutelor de frana intr-un service auto autorizat?

Sistemul de franare al unui autoturism este una din cele mai importante componente, care include placute de frana si discuri care trebuie sa functioneze in mod sigur si eficient, astfel incat sa nu fie pusa in pericol viata conducatorilor auto si a celorlalti participanti la trafic.

In conditiile in care exista probleme ce necesita prezenta intr-un service auto autorizat conducatorii auto trebuie sa tina cont de toate aspectele ce tin de functionarea franelor, atat pentru reducerea vitezei, cat si pentru oprirea in conditii de siguranta.

Informatii de stiut despre placutele de frana si simptome care trimit conducatorii auto intr-un service auto autorizat

Placutele de frana trebuie verificate o data la 6 luni si neaparat schimbate in cazul in care nu mai functioneaza in mod corespunzator. Placutele de frana se schimba numai in conditiile in care sunt achizitionate noi si se schimba in perechi. Aceste consumabile se pot schimba si intr-un atelier de reparatii auto din Bucuresti in conditiile in care:

  • Exista vibratii in volan la franare;
  • Masina scoate sunete anormale in mers, sunete cauzate de uzura placutelor de frana;
  • Exista semnale in bord care indica uzura placutelor;
  • Pedala de frana este moale;
  • Exista striatii sau deformari pe discuile de frana;
  • Masina trage intr-o parte.

In functie de materialele din care sunt fabricate, placutele de frana au atat avantaje, cat si dezavantaje. In timp ce unele transfera mai bine caldura, altele ofera o franare buna sau fac mai mult zgomot. Un alt criteriu de necesitate a schimbarii placutelor de frana este legat de masina pe care trebuie montate.

Reparatii auto din Bucuresti | Service auto autorizat | NordGarage.ro

reparatii auto din Bucuresti

Cat costa schimbarea placutelor de frana in service

In functie de service-ul ales, schimbarea placutelor de frana poate costa mai mult sau mai putin. Toata interventia dureaza cel mult 30 de minute si se finalizeaza cu un test la standardul de franare pentru verificarea finala. Mecanicii www.nordgarage.ro inlocuiesc placutele de frana pentru cateva zeci sau sute de lei, in functie de modelul si de marca masinii.

Postați comentarii