Care sunt tipurile de extractii dentare?

Cei care au o problema stomatologica si considera ca au nevoie de extractii dentare, trebuie sa se informeze putin despre aceste proceduri vizitand un medic de la o clinica dentara din Bucuresti.

De asemenea si site-ul plazadent.ro ofera informatii despre cele mai cunoscute proceduri stomatologice, pe care orice pacient ar trebui sa le stie. Extractia dintilor va fi fie simpla, fie chirurgicala, in functie de dinte, daca este vizibil sau afectat.

Tipuri de extractii dentare

Extractia simpla

Cand vine vorba de o extractie simpla, pacientul va primi un anestezic local, care va amorti zona din jurul dintelui afectat, astfel incat se simta doar presiune si nu durere in timpul procedurii. Apoi medicul dentist va folosi un instrument pentru a slabi stabilitatea dintelui si pentru a-l putea extrage.

Extractia chirurgicala

Extractia chirurgicala presupune atat anestezie locala, cat si anestezie intravenoasa, cea din urma ajutand pacientul sa se linisteasca si sa se relaxeze. Pacientii pot primi, de asemenea, anestezie generala, in functie de orice afectiuni medicale. Cu anestezie generala, ei vor ramane inconstienti in timpul procedurii.

Exista cateva riscuri pentru a suferi o extractie a dintilor, totusi, daca medicul dentist recomanda procedura, beneficiile depasesc probabil sansa mica de complicatii. De obicei, dupa extractia unui dinte, se formeaza in mod natural un cheag de sange in gaura din osul din care a fost extras dintele.

Clinica dentara din Bucuresti | Extractii dentare | PlazaDent.ro

clinica dentara din Bucuresti

Cat timp dureaza recuperarea dupa o extractie dentara?

In mod normal, dureaza cateva zile recuperarea pacientului dupa o extractie a dintilor. Se recomanda aplicarea unui pachet cu gheata pe obraz, direct dupa procedura pentru a reduce umflarea.

Dupa ce dentistul a asezat tamponul de tifon peste zona afectata, pacientul va trebui sa tina strans acolo pentru a reduce sangerarea si a ajuta la formarea cheagurilor. Tifonul va trebui tinut acolo timp de 3-4 ore, pana cand este imbibat cu sange.

Medicul va prescrie cateva analgezice pentru pacient, in caz ca durerea nu poate fi suportata. A doua zi se recomanda mancarea alimentelor moi, cum ar fi iaurt sau budinca.

Postați comentarii