Câțiva factori de care trebuie să ții cont în alegerea unui generator electric

Vă prezentăm în cele ce urmează un ghid detaliat cu câțiva factori cheie de care trebuie să ții cont în alegerea unui generator electric.

Cunoaște puterea de care ai nevoie

Atunci când dorești să te bucuri de calitatea superioară a unor utilaje de  construcții profesionale, ai la dispoziție o gamă diversificată de utilaje constructii precum tăietoare beton și asfalt, finisor beton sau placă compactoare. Un generator electric este necesar în cadrul unor operațiuni delicate care necesită o sursă de curent fiabilă și neîntreruptă.

Trebuie să cunoști întâi și întâi ce dispozitive vei conecta de generator pentru a calcula puterea maximă de care ai nevoie. Putem distinge echipamente de două tipuri: inducție și rezistență.  Cunoașterea puterii nominale a dispozitivelor pe care urmează să le conectezi de un generator este o condiție indispensabilă. Această informație se află cel mai adesea pe aparatul propriu-zis, pe o etichetă sau în manualul de instrucțiuni.

Alege calitatea energiei

Pe lângă puterea de pornire, trebuie să cunoști în egală măsură calitatea energiei cerute de dispozitivele pe care urmează să le conectezi. Cele mai simple unelte electrice nu necesită nicio calitate de energie specială. Echipamentele electrice controlate electronic necesită o mentenanță precisă a tensiunii și frecvenței curentului furnizat. Pentru a ajusta distribuirea de energie există două tipuri de dispozitive electronice:

  • AVR (Regulator Automat de Tensiune) – este vorba despre un dispozitiv electronic care reglează tensiunea alternatorului. Este recomandat să optezi pentru acest dispozitiv în cazul echipamentelor sensibile la variațiile de tensiune precum computere sau televizoare.
  • Inverter – este un dispozitiv electronic capabil să transforme un curent continuu în curent alternativ la o tensiune și frecvență determinate. Astfel, garantează cea mai bună tehnologie pentru a proteja tot felul de unelte. Oferă o putere perfectă, o funcționare silențioasă și un consum de energie scăzut.

Trebuie să știi unde vei folosi generatorul electric. În funcție de utilizare și de amplasare, se poate opta pentru un generator electric cadru deschis și insonorizat. Un generator cadru deschis se poate folosi atunci când zgomotul nu este o problemă. Specialiștii recomandă folosirea unui generator electric insonorizat, un produs din ce în ce mai cerut. Constituie cea mai bună alegere în orice tip de aplicație: zone rezidențiale, lucruri pe domeniul public, ferme de animale, etc.

Benzină sau diesel?

Dacă generatorul va fi folosit pentru o perioadă mai lungă de timp la nivel profesionist se recomandă alegerea unui model diesel. Dacă generatorul va fi folosit doar din când în când, un motor pe benzină este cea mai bună alegere.

Postați comentarii