Ce condimente nu trebuie sa lipseasca din bucatarie

Condimentele sunt baza oricarui fel de mancare, ele sunt cele care fac diferenta intre un vas bine preparat si un fel de mancare delicioasa si de aceea nu trebuie sa lipseasca din bucatarie.

Un condiment poate fi un singur element sau un amestec de mai multe ingrediente, care sunt folosite pentru a spori aroma meselor si a le completa. Exista diferite tipuri de condimente, de exemplu, plante aromatice, ierburi, sosuri, condimente, flori, scoarte, lichide etc.

Ele pot fi adaugate la alimentele brute sau gatite, in oala, in cuptor, la foc, dulce sau sarate. In general, fiecare tara sau regiune are un set de condimente tipice, care marcheaza identitatea bucatariei lor. Unele tari le utilizeaza mai mult decat altele, de exemplu India, Spania sau Maroc.

Ce set de condimente nu trebuie sa lipseasca din bucatarie

Toate acestea servesc pentru a evidentia aromele, texturile, aromele si culorile felurilor de mancare pe care le preparati zilnic. Prin urmare, nu pierdeti acest recipient condimente pe care trebuie sa il aveti in bucatarie pe care le gasesti pe magazelo.ro

Sofran

Este cultivat in Iran, Franta, Italia si Peninsula Iberica. Are o aroma foarte exotica, puternica si o culoare caracteristica. Puteti sa-l utilizati in paellas si risotto, de asemenea pentru orez, pui sau peste. Sofranul este foarte bogat in vitamina B2.

Vanilie

Extractele sunt, de asemenea, ideale pentru prajituri, produse de patiserie, fructe sau ciocolata. Este considerata cea mai buna aroma din lume si, la randul sau, ofera un efect calmant pentru sistemul nervos.

Cardamom

Este cea de-a treia cea mai scumpa specie din lume si provine din boabe verzi, din care se extrag semintele si apoi se mananca. Puteti sa-l utilizati pentru deserturi, paine, orez sau pentru a aroma cafeaua sau ceaiul. Este utilizat pe scara larga in tarile arabe si in India. Are o aroma intensa si picanta.

Piper

Cel mai folosit condiment. Cand sunt uscate (nu sunt inca coapte), boabele devin bine cunoscutul piper negru. Puteti sa-l utilizati pentru feluri de mancare savuroase, precum si la dulciuri.

Postați comentarii