Ce este o saltea antiescare si in ce conditii poate fi foarte benefica

Saltelele antiescare sunt o investitie importanta pentru persoanele care petrec mult timp in pat sau in scaun cu rotile si care sunt expuse riscului de dezvoltare a escarelor. Sunt foarte utile pentru ca pot imbunatati confortul si calitatea vietii utilizatorului.

Saltelele antiescare sunt un tip de saltele special concepute pentru a ajuta la prevenirea dezvoltarii escarelor sau ulcerelor de presiune la persoanele care petrec perioade lungi de timp in pat sau in scaun cu rotile. Acestea sunt folosite de persoane care sufera de diverse afectiuni precum paralizia cerebrala, scleroza multipla sau accidente vasculare cerebrale, precum si de persoanele in varsta care petrec mult timp in pat.

Tipuri de saltele antiescare

Modelele de saltea antiescare sunt concepute pentru a reduce presiunea exercitata asupra pielii si pentru a imbunatati circulatia sangelui si oxigenarea pielii. Acestea sunt disponibile intr-o varietate de forme si dimensiuni, dar cele mai comune sunt saltelele de aer si saltelele cu spuma cu memorie.

Scaun cu rotile | saltea antiescare | MagazinulOrtopedic.ro

Scaun cu rotile

Saltelele de aer sunt saltele care utilizeaza aerul pentru a distribui greutatea corpului si a reduce presiunea asupra pielii. Acestea au o serie de celule de aer care se umfla si se dezumfla alternativ pentru a reduce punctele de presiune. Sunt ideale pentru utilizatorii care au nevoie sa fie mutati frecvent sau care au dificultati in schimbarea pozitiei in pat. Pe de alta parte, saltelele cu spuma cu memorie sunt saltele care utilizeaza o spuma speciala care se adapteaza la conturul corpului utilizatorului. Acestea distribuie greutatea corpului in mod uniform si reduc presiunea asupra pielii. Sunt ideale pentru utilizatorii care petrec mult timp in pat si care au nevoie de suport suplimentar pentru zona lombara sau a gatului.

Pentru reusita investitiei este important sa se aleaga o saltea antiescare de calitate si de la un furnizor de incredere, asa cum este MagazinulOrtopedic.ro. Acest lucru poate include cercetarea si compararea diferitelor modele de saltele antiescare, precum si citirea recenziilor si a experientelor altor utilizatori.