Ce este si cand trebuie scoasa maseaua de minte

Maseaua de minte este de fapt molarul trei. Aceasta apare si se dezvolta in general in preajma varstei de 17-25 de ani, dar sunt unii oameni care nici la 30 de ani nu se pot „lauda” cu aceasta achizitie. In mod normal, sunt patru astfel de molari, doi superiori si doi inferiori, cu rolul de a taia, a mesteca si a faramita alimentele.

In ziua de astazi, molarul de minte nu mai are aceeasi importanta ca in perioada preistorica, atunci cand oamenii aveau nevoie de o putere crescuta de masticatie. Pentru ca mancau carne cruda, radacini si alte alimente tari, se impunea o dantura puternica, de dimensiuni mai mari.

Acum, din cauza stilului modern de viata, a evoluat si organismul si s-a adaptat la noile conditii. Nu mai este necesara o mandibula mare ca a oamenilor preistorici, iar molarii de minte nu prea isi ma gasesc intrebuintarea.

Cand se impune extractia molarilor de minte

Specialistii spun ca molarii de minte sunt folositori doar daca se dezvolta corect si sunt sanatosi. Altfel, pot fi o sursa de infectii pentru gingii, dar si de deteriorare a celorlalti dinti. In aceste cazuri, se impune ca maselele de minte sa fie extrase.

Multi oameni ajung la urgente stomatologice non-stop Iancului cu dureri cauzate de acesti molari. Medicii iau decizia indepartarii acestora in urmatoarele situatii:

Urgente stomatologice non-stop Iancului | Extractie masea de minte in sector 2 | Elveto-Dent.ro

urgente stomatologice non-stop Iancului

  • nu au spatiu sa se dezvolte – daca efectiv nu este loc ca ele sa se dezvolte corect, isi vor face loc „cu forta” si vor impinge ceilalti molari, uneori deteriorandu-i;
  • erup partial – din cauza ca o parte a maselei ramane in gingie, este destul de greu de observat si de periat, astfel ca poate deveni o sursa de infectii;
  • daca este cariata si provoaca dureri – mai mult ca sigur in acest caz se impune extractia ei, pentru a ajuta pacientul sa scape de dureri si de disconfort.

Se recomanda extractie masea de minte din sector 2 la clinica Elveto-Dent.ro. Profesionistii, care sunt ajutati de echipamente de ultima generatie, vor avea grija ca interventia sa se faca fara durere si cu disconfort minim.

Postați comentarii