Ce măsuri de igienă trebuie să respecți când utilizezi un aparat dentar?

Cu toții vrem să avem dinții drepți și un zâmbet care să atragă privirile. Unii oameni au din naștere aceste caracteristici, iar unii apelează la servicii stomatologice. Și primii, dar mai ales ultimii acordă o mare importanță unei igiene orale corecte prin periaj și folosirea aței dentare. Află în următoarele rânduri de ce este foarte important ca persoanele care urmează un tratament ortodontic să fie dedicate unei bune igiene orale.

Măsuri de igienă pe care trebuie să le respecți când utilizezi un aparat dentar

Ar trebui să fii pregătit pentru faptul că îngrijirea dinților va fi mai dificilă odată cu folosirea unui aparat dentar deoarece acesta are multe spații mici în care se pot prinde resturi alimentare. 

Periază-ți dinții și aparatul dentar după mese pentru a te asigura că nu există alimente prinse în sau în jurul aparatului dentar. Unele companii produc periuțe de dinți speciale pentru persoanele cu aparat dentar. Cunoscute sub numele de perii cu două niveluri, sunt prevăzute cu peri mai lungi pe margini și mai scurți la mijloc. Acest tip de perie vă permite să curățați zona de deasupra și dedesubtul aparatului. 

Dacă dispui de o periuță de dinți electrică, reține că poți să o utilizezi fără probleme pe aparatul dentar. Cu toate acestea, dacă are comenzi variabile de putere, asigură-te că nu o setezi la cea mai înaltă treaptă de viteză.

Folosește ața dentară cel puțin odată pe zi chiar dacă la început poate părea dificil. Ața dentară te poate ajuta să pătrunzi în spațiul dintre fire și linia gingiei și astfel să înlături mai ușor resturile alimentare. 

După cum se poate observa, aceste măsuri de igienă nu sunt complicate, și chiar sunt recomandate inclusiv persoanelor care au un implant dentar sau o dantură sănătoasă. 

Dieta joacă un rol foarte important

Un lucru foarte important în îngrijirea dinților atunci când porți un aparat dentar este dieta. Trebuie să te gândești foarte atent la consumul de alimente care ar putea crește riscul de carii. Caramelul, dulciurile tari și guma de mestecat pot rămâne blocate în firele aparatului și pot furniza zaharuri bacteriilor care provoacă carii. De asemenea, ar trebui să eviți orice aliment care ți-ar putea deteriora suporturile sau firele aparatului dentar.

Postați comentarii