Ce să faci după operația de hernie de disc?

Sfaturi pentru o recuperare mai ușoară

Orice tip de intervenție chirurgicală necesită ulterior o perioadă de câteva săptămâni pentru refacerea organismului. În perioada postoperatorie este indicat să respectăm indicațiile medicilor specialiști pentru ca operația și recuperarea să nu aibă de suferit. 

Dacă te confrunți cu o hernie de disc și urmează să treci printr-o operație, descoperă în acest articol câteva recomandări pe care va trebui să le respecți imediat după intervenție. 

Ce este hernia de disc?

Hernia de disc reprezintă o afecțiune neurologică cauzată de deplasarea și ruptura unuia dintre discurile coloanei vertebrale. Un disc este format din două părți: în exterior se află inelul fibros, iar în interior nucleul pulpos. În momentul deplasării unui disc, inelul fibros se rupe, iar nucleul pulpos se scurge din canal și cauzează o hernie de disc. 

Într-o primă etapă, tratamentul herniei de disc presupune măsuri pentru diminuarea durerii. Dacă acestea nu oferă rezultatele dorite, abia atunci sunt recomandate intervențiile din cadrul cabinetelor de neurochirurgie

Sfaturi după operația herniei de disc

Dacă urmează să ai o vizită în cabinetele specialiștilor în neurochirurgie, este folositor să știi din timp care sunt recomandările pe care va trebui să le respecți după operație. Descoperă în lista de mai jos care sunt acestea. 

  • Operația este doar o etapă în recuperarea după o hernie de disc. Intervenția chirurgicală fără eforturile personale ulterioare de corectare a posturii și a adoptării unui stil de viață sănătos pentru coloana vertebrală, nu va face o diferență foarte mare, întrucât hernia poate să revină la un alt disc; 
  • Exercițiile fizice sunt esențiale pentru o recuperare eficientă. Exercițiile de stabilizare a trunchiului, respiratorii și de reeducare posturală sunt de nelipsit după vizita la neurochirurgie. 
  • Fizioterapia, acupunctura și terapiile manuale sunt necesare pentru ameliorarea durerilor. Chiar și după operație, este posibil să mai ai dureri. Metodele menționate anterior sunt extrem de eficiente pentru a grăbi vindecarea;
  • Mersul pe jos este una dintre activitățile recomandate inițial. Acesta se face progresiv și purtând o încălțăminte comodă. 
  • Nu te aplica și nu ridica greutăți peste 2-3 kg în primele săptămâni după operație;
  • Nu uita să te hidratezi corespunzător. 

Asigură-te că respecți aceste indicații după operația de hernie de disc. Totodată, nu uita că în neurochirurgia din zilele noastre există chiar și tratamente minim invazive care pot trata hernia de disc, iar avantajul acestora este o recuperare mult mai rapidă și ușoară. 

Postați comentarii