Ce sunt Backlink-urile in SEO

Backlinkurile sunt linkuri de pe un site care duc spre site-ul tau web. Daca un site web iti da tie un backlink, atunci Google va observa acest lucru si ai sanse mai mari sa iti clasezi mai bine site-ul in rezultatele de cautare.

DE CE SUNT ATAT DE IMPORTANTE BACKLINKURILE?

In primul rand aceste backlinks te ajuta sa iti clasezi mai bine site-ul in rezultatele de cautare Google – pentru ca ele sunt ca si niste voturi de incredere in ochii Google. In general vorbind cu cat mai multe backlinks de calitate ai cu atat mai mari sansele de clasare vei avea.

Cei de la Ahrefs au studiat acest subiect important in lumea SEO si si-au dat seama ca daca site-urile au multe backlinkuri de calitate au sanse mai mari de a se clasa mai bine in rezultatele de cautare Google.

Pe langa asta, backlinkurile iti ajuta site-ul sa fie mai usor de descoperit mai ales ca motoarele de cautare se folosesc de acestea pentru a-si trimite robotii sa faca crawling.

Pe langa asta, daca site-ul care iti ofera backlink este bine clasat in Google si are mult traffic, atunci si site-ul tau poate sa primeasca trafic de calitate.

Mai trebuie sa intelegi ca nu toate backlinkurile sunt la fel – ele depind mult de cat de relevant este site-ul care iti ofera backlink. Asta inseamna ca trebuie sa iei backlinkuri de pe site-uri cu autoritate si cu relevanta in nisa in care activezi.

Trebuie sa mai iei in considerare si alt criteriu foarte important cand vrei sa atragi backlinks spre site-ul tau. Aici ne referim in mare parte la autoritatea site-ului care iti va da backlink. Aceasta se calculeaza de la 1-100 – iar 100 find cea mai mare.

Afla mai multe pe blogul star-marketing.ro

Postați comentarii