Black Friday sau Cyber Monday? Cand este mai bine sa cumparam

Black Friday 2020 este aproape. Dar nu trebuie sa uitam ca trei zile mai tarziu, vine Cyber ​​Monday. Doua dintre evenimentele comerciale de excelenta din luna noiembrie pentru cumparatorii care nu doresc sa rateze nici o oferta.

Dar cum este mai bine, sa cumparati in timpul Black Friday sau sa asteptati pana la Cyber Monday? Depinde de ce vreti sa cumparati si daca vreti sa o faceti online sau intr-un magazin fizic.

In timp ce Black Friday s-a nascut ca o activitate comperciala care a avut loc in magazinele fizice, din cauza cresterii cererii pe Internet, in curand s-a mutat si online. Dimpotriva, Cyber ​​Monday este o activitate care are loc numai pe Internet.

Black Friday sau Cyber Monday?

Principala diferenta dintre cele doua este faptul ca Black Friday s-a nascut ca o data pentru a incuraja cumparaturile comerciale in magazinele fizice, in timp ce Cyber Monday a aparut ca o oportunitate de a stimula achizitionarea de produse tehnologice prin Internet. Cu toate acestea, astazi, cererea mare de cumparaturi online a dus la un procent ridicat de achizitii in timpul Black Friday prin intermediul internetului.

Ceea ce este clar este ca in ambele zile, internetul va fi plin cu oferte atragatoare pentru cumparatori, dar Black Friday este ziua preferata atat pentru companii, cat si pentru clienti.

Potrivit statisticiloe, 50% din magazinele de sex shop din tara vizeaza Black Friday, in timp ce platformele online care se alatura Cyber ​​Monday sunt cu 10% sub cele din timpul Black Friday. Chiar si asa, Cyber ​​Monday este o buna oportunitate de a cumpara acele elemente pe care le-ati uitat in zilele trecute.

In Romania, Black Fridaye a inceput cu pasi mici, dar, putin cate putin, a devenit perioada de cumparaturi prin excelenta pentru Craciun.

Adevarul este ca nimeni nu poate spune daca unul este mai bun ca celalalt, si ca totul depinde de ceea ce vreti sa cumparati. Multe companii isi publica in avans ofertele in timpul fiecarui eveniment, deci este mai bine sa fiti informati in timpul zilelor anterioare si sa vedeti ce preturi puteti obtine in timpul fiecarui eveniment pentru a decide in ce zi sa achizitionati produsele.

Postați comentarii