Ce trebuie sa stii despre inspectia tehnica periodica?

Conducatorii auto trebuie sa fie intotdeauna extrem de atenti la modul in care se prezinta autoturismele lor, astfel incat sa poata circula in siguranta. De exemplu, soferii trebuie sa isi faca la timp inspectia tehnica periodica.

Este vorba despre o inspectie tehnica periodica, in timpul careia specialistii in domeniu verifica daca autoturismele respecta toate reglementarile in vigoare vizavi de noxe, dar si de vechimea autoturismelor. In acelasi timp, expertii se asigura ca masinile pot fi utilizate fara probleme si, daca este nevoie recomanda conducatorilor auto sa inlocuiasca anumite componente.

Care sunt actele necesare pentru realizarea ITP-ului?

Pentru inceput, proprietarii de autoturisme trebuie sa stie ca pentru a face ITP-ul au nevoie de polita RCA, care trebuie sa fie valabila, dar si de cartea de identitate, precum si cartea de identitate a masinii, respectiv certificatul de inmatriculare al autoturismelor. Mecanicii din statiile ITP trebuie sa verifice toate aceste documente, inainte de a incepe verificarea propriu-zisa.

ITP din sector 6 – in ce consta?

Inainte de a merge la statia de ITP autorizata, soferii trebuie sa se asigure ca masinile lor sunt curate si ca anvelopele au presiunea potrivita. Ulterior, specialistii verifica seria motorului, starea in care se prezinta caroseria, dar si modul in care arata interiorul si exteriorul per ansamblu.

Mai mult, in timpul inspectiei tehnice periodice se verifica stopurile, semnalizarile, farurile, dar si instalatia electrica, precum si jantele, rotile, mecanismul de directie, dar si nivelul de poluare.

Inspectia tehnica periodica | ITP din sector 6 | AlfaITP.ro

inspectia tehnica periodica

Ce risca soferii care circula fara ITP valabila?

Nu in ultimul rand, important de mentionat este ca persoanele care pleaca la drum, fara sa aiba inspectia tehnica valabila risca amenzi usturatoare, care pot ajunge pana la 2000 de lei. De preferat este ca toti conducatorii auto sa fie atenti la data la care expira ITP-ul, astfel incat sa mearga din timp la statiile autorizate.

Specialistii https://alfaitp.ro dispun de toate cunostintele si ustensilele necesare pentru a se ocupa de ITP-ul pentru o gama larga de autoturisme, indiferent de brand-ul acestora. Ulterior, soferii pot conduce fara probleme si fara teama ca ar putea intampina dificultati tehnice.

Postați comentarii