Cele mai cerute unelte pentru grădinărit din oferta Tolsen

Tolsen este un nume recunoscut în lumea iubitorilor de bricolaj, fiind un brand popular și iubit pentru calitatea deosebită a sculelor de tot felul puse la dispoziția „meseriașilor”, dar puțină lume e conștientă că portofoliul de produse al acestei mărci numără peste 3000 de repere. Printre cele mai căutate unelte de la Tolsen sunt și cele destinate grădinarilor.

La Tolsen oricine poate găsi o sumedenie de unelte de grădinărit, rezistente și comode

Și cum mai e o singură lună până la venirea primăverii, un mic ghid al uneltelor de grădinărit esențiale este binevenit. Când ești nou  în arta grădinăritului, e greu să știi de unde să începi și care ar fi lucrurile de care ai avea nevoie. Chiar și cei mai experimentați grădinari au nevoie de sculele potrivite pentru a-și face magia. De aceea, cu ajutorul specialiștilor de la Tolsen, vă oferim o listă de șase unelte esențiale pentru grădinărit. Fie că ați descoperit recent acest hobby sau că vă ocupați de grădină de ani buni pe care le puteți găsi pe site-ul nostru.

Mini lopata

O mini-lopată e o unealtă mică, care este esențială în procesele de plantare, transferare și sădire. Aveți grijă ca mini lopata pe care o alegeți să aibă o legătură robustă (care prelungește durata de viață a lopeții) între mâner și lopata propriu-zisă. Nu ignorați confortul pe care vi-l oferă mânerul, cu cât este mai aderent, cu atât va fi mai comod de utilizat și veți reuși să reduceți oboseala mâinii, menținându-vă precizia. La Tolsen veți găsi mini-lopeți de calitate de la numai 16,99 RON (tva inclus).

Foarfecile de grădină

Foarfeca: una dintre cele mai utile ustensile de avut la îndemână prin grădină. O să aveți nevoie de ele pentru tunderea uscăturilor, tăierea buruienilor, ba chiar și atunci când vreți să dați o formă anumitor plante. O foarfecă de grădină de calitate va fi durabilă, va rămâne ascuțită mai mult timp, va putea tăia și crenguțe mai groase, toate acestea în timp ce este comod de utilizat, cu mânere de aderență bună. O investiție pe termen lung! Bineînțeles, doritorii pot găsi foarfece de grădină la Tolsen de la numai 26,99 RON.

Sapa

O sapă (fie ea mică sau mare) își are și ea locul de cinste între aceste 10 scule necesare grădinarilor. E o unealtă foarte versatilă, vine în multe forme și dimensiuni și vă va ajuta la brăzdarea pământului, la tăierea precisă a marginilor gazonului și multe alte activități de grădinărit. Se va dovedi o ustensilă de care nu vă puteți lipsi nici în pregătirea pământului pentru plantare, nici în plivirea lui.

Furca

La fel ca sapa pe care o alegeți, furca poate fi de dimensiuni variate și este una dintre uneltele cel mai des „puse la treabă” din „arsenalul” unui grădinar. Poate fi folosită în atât de multe moduri că nici nu ne vom obosi să vi le enumerăm pe toate: penetrează pământul întărit pentru a-l face mai ușor de pătruns cu alte unelte, face găuri pentru plantarea semințelor, smulge buruieni, și multe altele. Dinții ei sunt lungi și puternici și pot „aerisi” un pământ dificil cu mai mare ușurință decât o sapă.

Lopata

Da, bineînțeles că aveți nevoie și de o lopată ”adevărată”! Aceasta vă va ajută să faceți munca care necesită mai puțină finețe: săparea gropilor mai mari sau manevrarea materialelor de grădinărit – cum sunt îngrășământul, fertilizatorii, compostul. O lopată de bună calitate are aceleași caracteristici ca o mini-lopată bună – legătura între mâner și lamă trebuie sa fie puternică, ca să poată îndura manevrarea repetată a materialelor mai grele și pătrunderea în pământ uscat, fără să se rupă. O lopată Tolsen, din oțel, costă doar 48,90 RON. Momentan lopețile nu sunt pe stoc, dar vor fi la venirea primăverii.

Grebla

Grebla  vă permite să îndepărtați pietricele, pietre, frunze și cheaguri de pământ întărite, înainte de plantarea pe care o plănuiți. Este de mare folosință și când vine vorba de nivelarea suprafeței pământului, pentru un aspect estetic, uniform. Ca și în cazul oricărei alte unelte, există mai multă tipuri de greble cu utilitate diferită. De exemplu, grebla evantai este mai ușoară decât o greblă obișnuită, și se folosește mai des în adunarea frunzelor și uscăturilor de pe pământ sau gazon. O greblă obișnuită, cu dinții de fier, se folosește mai mult pentru prășirea pământului și este mai grea pentru că scopul în care este utilizată cere să fie făcută din materiale mai puternice și mai grele.

Un punct comun pe care trebuie toate ustensile oricărui grădinar să le aibă este confortul: alegeți-vă unelte și scule cu mânere ergonomice, comode, care asigură aderența cu mâna dumneavoastră – care ar fi ideal să fie acoperită de o pereche de mânuși, pentru a evita eventualele răniri accidentale, înțepături, etc. Deși mai puțin cunoscute, uneltele Tolsen dedicate grădinăritului sunt la fel de calitative ca tot restul portofoliului de produse cu îndrăgita marcă „portocalie” pe ele.

Postați comentarii