Centralizează datele de prezență ale salariaților cu un soft pontaj

Centralizarea și gestionarea pontajului a devenit mai complicată odată cu noile stiluri de muncă, astfel, un soft pontaj poate reduce stresul și timpul alocat pentru întreaga operațiune. Prin utilizarea unui soft pontaj, integrat cu un program calcul salarii, eficientizezi operațiunile administrative, minimizezi erorile umane și înlocuiești procedurile manuale repetitive. 

În continuare, vom evidenția cum te poate ajuta un soft pontaj și un program calcul salarii să gestionezi mai repede și mai ușor pontajul angajaților. Fie că aceștia lucrează de la birou, în sistem work from home sau în modul hibrid, soluțiile digitale te ajută să elimini erorile prin procesarea automată și rapidă a datelor și să eficientizezi întregul proces. 

Cum te ajută un soft pontaj în gestionarea activității de HR? 

Știm că agenda specialiștilor HR devine foarte încărcată în special în ultimele zile din lună când trebuie să centralizeze și să gestioneze fișele de prezență ale fiecărui angajat. Aceștia trebuia să aibă în vedere, persoanele care au lucrat de acasă, cele care au lucrat de la birou, situația concediilor medicale, a celor de odihnă și lista poate continua. 

Prin urmare, este foarte ușor ca situația să devină ușor încurcată, iar erorile umane să apară mai des. 

În aceste momente, o soluție eficientă o reprezintă instrumentele digitale. Mai exact, un soft pontaj și un program calcul salarii. 

Credem că este destul de intuitiv, faptul că un soft pontaj te ajută în centralizarea și gestionarea pontajului. Acesta este ușor configurabil, astfel că poate fi implementat în diverse moduri pentru a extrage date de prezență și a le pregăti pentru calculul salarial. 

O primă variantă o reprezintă un sistem de pontaj electronic cu cartelă, de tipul punch in-punch out. O altă metodă ar fi prin introducerea directă a datelor de intrare și ieșire într-o pagină dedicată de pontare online. Ultima variantă ar fi prin stabilirea unor programe precompletate, care se pot folosi pentru anumite situații și asupra cărora se poate interveni doar în cazurile de excepție (concedii medicale sau de odihnă, ore suplimentare sau ore de absență etc.). Ulterior, toate aceste date pot fi importante într-un program calcul salarii care va gestiona mai departe întregul proces de calcul salarial. 

De ce să alegi instrumente digitale pentru compania ta? 

Poate te întrebi de ce anume ai apela la astfel de intrumente (soft pontaj, program calcul salariu) pentru realizarea activităților din departamentul HR. 

Răspunsul este simplu. Cele două instrumente amintite, soft pontaj, respectiv program calcul salariu, eficientizează procesele de pontaj și calcul salarial și minimizează erorile umane. Drept rezultat, specialiștii în HR nu vor mai trebui să revină asupra corectării unor calcule salariale și își vor putea axa o bună parte din timp pe activități strategice și creative. 

Alege un soft pontaj ușor configurabil 

Dacă simți că și compania ta are nevoie de un soft pontaj, te invităm să faci cunoștință cu echipa UCMS by AROBS. Aceștia prezintă o experiență de 25 de ani pe piața soluțiilor software de HR și payroll. Compania îți pune la dispoziție două soluții software: True HR cu 19 ani experiență pe piața românească și 19 funcționalități distincte și dp-Payroll, un program calcul salarii cu 25 de ani de expertiză pe piață și 19 module din care poți alege. Dacă ți-am stârnit interesul, îi poți contacta pe specialiști la adresa de e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424. 

Sursă foto: Freepik. 

Postați comentarii