Charter Corfu – O atmosfera de concentrare devotata de neuitat

Cunoscuta nu numai pentru frumusetea sa, ci si pentru semnificatia sa istorica, frumoasa Marea Ionica este una dintre cele mai populare zone de coasta pentru un charter Corfu. Pe langa atractiile arheologice fascinante, oferta include toate plajele cu taverne pline de viata, care asigura o atmosfera confortabila in port si, mai ales, o vacanta unica in Corfu.

Combina navigatia pe mare deschisa cu un tur de descoperire captivant prin padurile deluroase ale insulelor mai mari din sud. De asemenea, sunt recomandate excursii in porturile pitoresti de pe coasta continentala a Greciei. In general, un charter Corfu, in regiunea mediteraneana, este una dintre cele mai bune calatorii din Grecia.

Un charter Corfu iti prezinta cele mai faimoase insule grecesti la nord si la sud de Corfu, precum Ithaca, care a fost facuta celebra de Ulise, neinfricatul conducator al Troiei si poemul epic „Odiseea” al lui Homer.

Navigarea este simpla. In timpul sezonului aprilie-noiembrie, astepti vanturi de 10 pana la 15 noduri din nord-vest, care se calmeaza la primele ore ale diminetii. Intervalul de maree este de numai 2 metri, astfel incat curentii de maree practic nu sunt sesizabili.

Citeste si: Sejur cu avionul pe insula Corfu Grecia – petrece clipe de neuitat

O exceptie de la aceasta este Canalul Lefkas (fara ecluze), unde curentul este mai puternic. Un charter Corfu este potrivit si pentru marinarii care au cunostinte de baza despre navigatia de coasta. Temperatura medie in sezonul principal de navigatie este intre 24 si 28  grade C.

Evidentieri din Corfu

Insulele Ionice sunt printre cele mai frumoase insule din Grecia si iti ofera o priveliste uluitoare asupra Marii Ionice. Cele sapte insule principale ale arhipelagului, cu numeroase dealuri si paduri – Corfu, Paxoi, Lefkas, Meganisi, Ithaca, Kefalonia si Zakynthos iti ofera plaje frumoase, orase si golfuri retrase.

Istoria regiunii se reflecta in numeroasele biserici si manastiri, precum si in arhitectura, casele modeste, varuite in alb, cu usile viu pictate. Un charter Corfu iti garanteaza o experienta unica de vacanta. Niciun cuvant nu poate descrie atmosfera, caldura si farmecul din Corfu.

Mergand pe evidentieri, se poate spune ca insula Corfu este destinatia turistica numarul unu din Grecia in perioada Pastelui. Corfu atrage mii de turisti din toata lumea pentru o experienta care ii misca chiar si pe cei mai indiferenti atei. Totusi, nu este strans legata de religie, ci mai mult de cultura, muzica si obiceiuri care reflecta istoria si identitatea spirituala a acestui loc.

Charter Corfu – traditie si atmosfera

In Piata Spianadasi Liston, orchestrele filarmonice locale insotesc epitaful cantand marsuri funerare, dintre care cel mai faimos este Amleto, creand o atmosfera de concentrare devotata in Sambata Mare.

Cateva ore mai tarziu, vestea invierii, inlocuieste sunetele orchestrelor filarmonice cu zgomot, voci si nenumarate botis (ghivece) aruncate de pe balcoane. Daca vei lua o bucata dintr-un botisspart ca suvenir, conform traditiei, iti va purta noroc pentru tot restul anului.

Exista multe moduri de a te bucura de un apus de soare magic, daca vei alege un charter Corfu. De asemenea, este interesant sa vizitezi zona turistica Palaiokastritsa, care ofera privelisti cu apusul de soare de la Manastirea Panagia Palaiokastritsa si o priveliste magnifica asupra Marii Ionice.

Postați comentarii