Operatie de liposuctie pentru barbati si pentru femei

Liposuctia este una dintre cele mai frecvente proceduri in chirurgia estetica astazi. Fara cicatrici si cu rezultate incredibile, liposuctia s-a dovedit a fi metoda preferata pentru indepartarea grasimilor de pe coapse, fese, flancuri, picioare, precum si de pe fata, gat si brate.

Dr. Panturu avertizeaza ca operatia de liposuctie nu este o metoda de slabire, ci este o modalitate foarte eficienta de a elimina excesul de grasime din zonele care nu pot fi reduse in timpul exercitiilor sau dietei. La multi pacienti, aceasta poate fi o problema genetica.

Zonele comune pentru aceasta operatie sunt abdomenul, flancurile, coapsele si genunchii. La barbati, se efectueaza si pentru ginecomastie (glandele mamare marite). Aceste zone sunt exact unde liposuctia va avea un rezultat impresionant.

In prezent, chirurgul plastician are mai multe metode de liposuctie (vacuum, laser si ultrasunete, precum si o combinatie a acestor metode) in arsenalul sau. Alegerea tehnicii depinde de caracteristicile structurale ale corpului si de rezultatul asteptat.

Operatie de liposucti pentru femei

Liposuctia se efectueaza de obicei sub anestezie generala usoara si este o operatie de o zi. Liposuctia este o procedura sigura, cu un risc foarte scazut de efecte secundare.

Majoritatea pacientilor revin la stilul obisnuit de viata in decurs de o saptamana, iar rezultatele pozitive se vor observa deja in cateva zile, insa rezultatul final va fi vizibil in cateva luni. Obiectivul principal al acestei proceduri este lupta impotriva formelor locale de obezitate, care incalca adesea contururile corpului. Cele mai populare proceduri pentru femei sunt:

  • liposuctia partilor laterale si a suprafetei anterioare a abdomenului;
  • lupta impotriva depunerilor de grasime de pe suprafetele laterale interioare ale articulatiei genunchiului (liposuctie a genunchilor);
  • pentru a elimina deformarea „galife-like” a soldurilor;
  • liposuctia mainilor.

Operatie de liposuctie pentru barbati

Pana de curand, aceasta procedura era considerata apanajul sexului slab, insa in ultima perioada tot mai multi barbati acorda atentie acestui mod de a scapa de grasime. Operatia de liposuctie pentru barbati se efectueaza in urmatoarele cazuri:

  • reducerea glandelor mamare;
  • lupta cu o burta de „bere”;
  • indepartarea „rolelor” de pe spate.

Liposuctia faciala este la fel de populara in randul ambelor sexe, si acest lucru duce la strangerea pielii si la modelarea conturului fetei (un efect excelent este dat, de exemplu, in cazul liposuctiei barbiei).

Citeste si: Cum te poti pregati pentru o operatie de liposuctie si cum decurge operatia?

Procedurile pentru barbati difera nu numai in localizarea zonelor cu probleme. Liposuctia masculina este mai dificila din cauza naturii diferite a grasimii corporale, fata de grasimea feminina. La barbati, grasimea este mai rigida, mai groasa si mai fibroasa. Barbatii sunt adesea mai mari decat femeile, asa ca au mai multa grasime.

O astfel de operatie populara precum liposuctia abdomenului are o serie de avantaje. Aceasta procedura este garantata pentru indepartarea depozitelor de grasime care nu pot fi indepartate in alt mod (dieta, sport, masaje). Expunerea selectiva ajuta la obtinerea unui efect asupra acelor zone care au nevoie de corectie (de exemplu, liposuctia soldurilor si feselor nu va afecta volumul si forma sanului).

Aspirarea cu vid a depozitelor de grasime, care se potriveste bine cu alte operatii estetice, le permite medicilor esteticieni sa trateze mai multe zone deodata. Celulele adipoase indepartate in timpul liposuctiei nu sunt restaurate, iar in cazul aparitiei de tesut adipos nou, acesta se depune mai uniform.

Postați comentarii