Cinci lucruri pe care trebuie să le stii înainte sa cumperi un uscator de rufe

Toate uscătoarele de haine funcționează prin suflarea aerului încălzit prin hainele tale pentru a îndepărta umiditatea. Totuși, există mai multe tipuri diferite de uscător de rufe care utilizează diferite tehnologii și caracteristici și care determină calitatea aparatelor.

Cum decizi ce uscător de rufe este potrivit pentru tine?

Va trebui să iei în considerare:

  • cât de des vei folosi un uscator de rufe
  • tipul de articole vestimentare pentru care îl vei folosi
  • spațiul disponibil și ventilația
  • impactul asupra costurilor cu energia și amprenta ta de mediu

Iată cinci lucruri pe care trebuie să le știi înainte să cumperi un uscător de rufe.

1. Ultra scump nu înseamnă performanțe excelente

Multe dintre cele mai bune uscătoare de rufe costă mai puțin decât te-ai aștepta. În timp ce aceste uscătoare nu oferă caracteristici suplimente precum aburul și o varietate de cicluri de specialitate, ele vor reuși să usuce foarte bine hainele. Modelele la un preț ridicat au controale de lux, design elegant și oferă o experiență de utilizator mai interactivă, dar nu oferă neapărat o performanță mai bună la uscare.

2. Dimensiunea contează

Un uscător de rufe eficient trebuie să poată usca cu ușurință până la 5 kilograme de rige odată. Un tambur mare al uscătorului simplifică încărcarea și descărcarea și permite hainelor să se învârtă mai liber pentru o uzură mai mică și mai puțină șifonare. Dacă ai posibilitatea, cumpără cel mai mare uscător de rufe pe care îl vezi. Merită costul suplimentar.

3. Aburul este o alegere inteligentă

Chiar dacă cele mai multe articole de îmbrăcăminte nu vor ieși dintr-un ciclu cu abur arătând impecabil și călcate, un uscător cu rufe cu aburi are totuși avantaje. Acesta netezește tricoturile, împrospătează îmbrăcămintea, iar în cazul unor modele igienizează obiectele, precum pernele și jucăriile. Introducerea aburului în tehnologia uscătoarelor a făcut cu adevărat dintr-un uscător de rufe un aparat mai versatil. Cu această funcție, poți scăpa din unele sarcini de a călca hainele.

4. Un tambur care se învârte în dublu sens elimină munca

Dacă știi cum e să dezlegi un cerșaf de pat înnodat pe parcursul unui ciclu de uscare, atunci probabil știi cât de frustrant și enervant poate fi acest lucru. Acest lucru se întâmplă atunci când tamburul uscătorului se rotește într-o singură direcție și totul se înnoadă într-o bilă mare sau într-o chestie încurcată. Pentru a combate problema, unele uscătoare au tambur cu rotație inversă, care schimbă periodic direcțiile de-a lungul ciclului pentru a împiedica îmbrăcămintea de la a se încurca.

5. „Testează uscat” înainte de a cumpăra

Nu, nu poți încerca să usuci o încărcătură de rufe în magazinul de electrocasnice, dar poți deschide și închide ușa uscătorului și poți îndepărta și înlocui filtrul de scame de câteva ori. Ar trebui să funcționeze fără probleme și ușor. Dacă uscătorul are o capacitate superioară, vezi cât de ușor sau dificil va fi să recuperezi un articol din spate. Apucă și rotește butoanele sau apasă butoanele de pe panoul de control pentru a te asigura că vor fi ușor de utilizat, chiar dacă mâinile sunt ude.

Postați comentarii