Consult alergologic – tu la ce esti alergic?

Afla mai multe despre alergii in cadrul unui consult alergologic

Consultarea cu un alergolog este recomandata daca aveti anumite simptome care pot indica o alergie. In timpul unui consult alergologic, un medic poate determina care este cauza reala a alergiei si cum sa o gestioneze.

consult alergologic

Chiar daca in multe cazuri aceste alergii nu pot fi eliminate complet, cu ajutorul unui plan de tratament bine pus la punct, exista sanse mari ca acestea sa fie controlate.

Dupa o examinare speciala, un specialist va va putea oferi planul corect de tratament.

Alergiile pot fi tratate la cabinet cu ajutorul unui specialist

Pentru a trata alergiile, acestea trebuie mai intai identificate prin consiliere. Stabilirea unui diagnostic corect in urma unui consult alergologic este importanta deoarece permite unui medic specializat in consultatie alergie sa aleaga interventii in functie de alergiile pe care le aveti.

Adesea, un medic specializat in alergii va recomanda un test cutanat, iar cel mai adesea o procedeaza astfel. Testarea cutanata se bazeaza pe utilizarea unei doze foarte mici de alergen care este injectata sau plasata pe piele pentru a vedea daca exista o reactie alergica la acea doza.

Daca nu exista nicio reactie in zona testata, aceasta indica nicio alergie la substanta.

Efectele secundare de obicei nu apar deoarece zona intepaturii este acoperita cu un unguent special imediat dupa test pentru a opri efectele secundare, care se face de un specialist care va fi sub supraveghere constanta.

Cand sa programati o consultatie pentru alergii?

Exista o serie de simptome care va pot determina sa rezervati o consultatie de alergie la un cabinet de alergii. Adesea, simptomele de astm sau alergie se dezvolta treptat in timp.

Persoanele care sufera de alergii se pot obisnui cu simptomele comune, cum ar fi stranutul sau congestia nazala. Cu ajutorul unui alergolog, aceste simptome pot fi prevenite sau gestionate pentru a va imbunatati calitatea vietii. Controlul eficient al astmului si alergiilor necesita planificare si multa rabdare.

Postați comentarii