Cum alegem chiuveta de bucatarie Blanco

Care sunt opțiunile materiale pentru chiuvetele de bucătărie?
Cele mai populare materiale pentru chiuvete de bucătărie includ oțel inoxidabil, compozit, ceramică și piatră naturală. Fiecare material are propriile motive de popularitate și acest lucru ar trebui să vă ajute în luarea deciziilor.

Oțelul inoxidabil este ușor, rezistent la pete și ușor de întreținut, dar poate fi predispus la zgârieturi sau cuțiri. Anumite tipuri de oțel inoxidabil au proprietăți rezistente la zgârieturi, au grosimi diferite și pot avea o suprafață texturată pentru a crește longevitatea.

Chiuvete compozite și pe bază de rășină sunt disponibile în cea mai largă gamă de culori, forme și finisaje. În general, sunt rezistente la căldură, zgârieturi și șocuri și sunt ușor de întreținut, dar se pot pata în timp. Materialele populare de ultimă generație pentru compozite din piatră includ granit și cuarț, dintre care unele au un raport 80/20 între piatră și rășină, oferind un finisaj atractiv și durabil.

Ceramica și piatra naturală au o rezistență termică, la zgârieturi și la pete ridicată. Sunt adesea favorizate pentru durabilitatea lor și sunt populare în modele de bucătărie tradiționale. Cu toate acestea, acestea sunt mai grele și mai puțin absorbante de șocuri decât alte materiale populare. Finisajul pe ceramică poate fi așchiat și unele tipuri de piatră pot necesita îngrijiri specifice, cum ar fi etanșarea, pentru a evita deteriorarea.

Puteti sa vedeti gama noastra de chiuvete Blanco din inox pe site-ul nostru.

Cum să alegeți tipul potrivit de instalare a chiuvetei de bucătărie?
Există diferite tipuri de instalații pentru chiuvete de bucătărie și acest lucru ar putea avea un impact semnificativ asupra chiuvetei pe care o alegeți. Nu vom intra în detalii cu privire la modul de instalare a chiuvetelor, dar iată ce va trebui să știți despre fiecare tip de instalare.

Chiuvetele încastrate „suprasolicitate”, „montare superioară” sau „fixare” sunt cele mai frecvente tipuri, introduse într-o gaură decupată, suprapuse pe blat, ascunzând marginile inestetice. Chiuvete „sub montaj” sunt montate sub blat. Acest lucru poate economisi spațiu pe ghișeu și poate fi mai ușor de curățat, dar necesită găuri decupate de blat pentru a fi măsurate cu atenție și prefinite pentru a se alinia cu chiuveta. Sunt o soluție populară pentru bucătăriile minimaliste.

Chiuvetele din față cu șorț (aka chiuvete pentru fermă) stau deasupra unei dulapuri sub blat, cu fața expusă. Sunt adesea mari, adânci și populare în bucătăriile tradiționale. Asigurați-vă că dimensiunile dulapului de bază sunt adecvate, astfel încât chiuveta să poată fi instalată la înălțimea corectă.

Descoperiti si gama de chiuvete Blanco din Granit Rezistent.

Alte tipuri de instalare a chiuvetei includ blatul, unitățile independente și chiuvetele de bucătărie integrate. Chiuvetele de bucătărie integrate fără sudură permit o curățare igienică și ușoară. Acestea pot fi făcute pe măsură din materiale precum oțelul sudat sau compozite precum corianul.

Postați comentarii