Cum alegem manusile de box potrivite

Esti pregatit sa devii un luptator mai bun care sa isi faca KO adversarii in ring? Echipa Knockout Store iti vine acum in ajutorul tau cu gama completa de manusi de box de la brandul propriu dar si de la branduri straine si consacrate precum Venum, King, Phantom si Twins.

Cand vrei sa iti alegi cat mai bine manusile de box trebuie sa fi atent la mai multe elemente precum marimea lor care se masoara in uncii si este intre 8-16 OZ. Aceasta marime a manusilor de box se calculeaza in functie de greutatea si inaltimea ta dar cel mai bine iei un metru de croitorie si iti masori corect circumferinta pumniilor tai.

Pe www.knock-out.ro gasesti ghidul de marimi pentru manusile de box care sa te ajute sa alegi marimea ideala a manusilor tale.

Dupa ce ai stabilit marimea manusilor tale fi atent sa alegi manusile realizate din piele naturala sau artificiala pentru ca aceastea ofera acel grad ridicat de protectie si o durata lunga de viata. Manusile din piele naturala vin bine pe mana si pumn si iti tin pumnii stransi cand lovesti. Pe langa asta socul loviturilor este absorbit rapid.

Alege si manusile care se inchid cu scai lat de tip velcro sau cu siret pentru ca incheietura ta sa stea cat mai fixa.

Există mai multe tipuri diferite de mănuși de box, fiecare având propriul scop. Boxerii profesioniști și avansați tind să aibă mai multe perechi de mănuși pentru fiecare activitate de antrenament. Cu toate acestea, începătorii au nevoie de obicei doar de o pereche care să vă protejeze în mod adecvat mâinile.

Majoritatea începătorilor optează pentru mănuși de antrenament general sau mănuși de geantă. Există mici diferențe între cele două, deci va depinde cu adevărat de activitățile pe care le veți desfășura. Notă: multe mărci se referă la ambele tipuri de mănuși ca „mănuși de box”.

Mănuși multifuncționale / de antrenament: acestea sunt mănuși multifuncționale care pot fi folosite pentru o varietate de activități și sunt probabil cel mai bun pariu dacă abia începeți. Optați pentru mănuși pentru toate scopurile, dacă intenționați să faceți un amestec de sparring și să lucrezi la pungi. De asemenea, lucrează pentru alte tipuri de box, cum ar fi Thai Boxing.

Mănuși pentru geantă: După cum sugerează și numele, mănușile de pungă sunt concepute pentru a fi utilizate la efectuarea lucrărilor în pungi. Acestea sunt deosebit de parțiale dacă intenționați să vă antrenați acasă și nu veți face nicio sparring. Mănușile moderne pentru geantă sunt, în esență, mănuși de formare cu mai multe captuse. Sunt concepute pentru a vă proteja mâinile atunci când lovești o pungă grea.

Cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când cumpărați mănuși de box pentru începători este calitatea materialelor și mărimea și greutatea corespunzătoare. Începeți cu ceva de bază și relativ ieftin și pregătiți-vă până la mănuși mai specializate pe măsură ce câștigați experiență. Dacă intenționați să faceți arte marțiale, optați pentru o mănușă flexibilă. Mănușile mai grele sunt mai bune dacă te pregătești să intri în ring, în timp ce mănușile mai ușoare sunt cele mai bune dacă concurezi în ring.

Indiferent de tip, cele mai bune mănuși de box pentru începători ar trebui să fie întotdeauna confortabile de purtat cu învelitori de mână și să se potrivească perfect formei mâinii, încheieturii și degetelor. O pereche bună de mănuși nu ar trebui să-ți doară niciodată mâinile după un pumn. Cu toate acestea, este important să rețineți că toate mănușile au o perioadă de pauză. Este posibil ca acestea să nu fie confortabile imediat, așa că acordați-le câteva săptămâni pentru a se adapta pe deplin nevoilor dvs. și pentru a se potrivi.

www.knock-out.ro

Postați comentarii