Cum ar trebui sa arate igiena dentara in timpul purtarii unui aparat dentar?

Din dorinta de a obtine zambetul mult visat, oamenii sunt permanent in cautarea de solutii eficiente. Multi stiu deja ca un aparat dentar ieftin este una dintre solutiile potrivite pentru orice varsta.

Bineinteles, alegerea unui tratament potrivit nevoilor si problemelor cu care pacientul se confrunta trebuie facuta de medicul stomatolog, care va lua aceasta decizie pe baza istoricului privind starea generala de sanatate si particularitatile acestuia.

Astfel ca medicii dentisti propun aceasta solutie in cazul in care pacientul are dinti inghesuiti, rotiti sau aliniati pe niveluri diferite, ori chiar in cazul dintilor cu spatii mari intre ei. Unul dintre cabinetele medicale la care se pot adresa cei interesati este Elveto-Dent.ro.

Sfaturi de igiena pentru purtatorii de aparat dentar

De asemenea, dupa realizarea tratamentului ortodontic – cu aparat dentar – pacientii trebuie sa acorde o atentie deosebita igienei dentare si ingrijirii aparatului dentar. In acest caz, urmatoarele sfaturi pot fi de mare folos:

Clinica dentara Elveto Dent | Aparat dentar ieftin | Elveto-Dent.ro

aparat dentar ieftin

  • este recomandat sa se evite consumul de alimente dure, crocante, dulci, prea calde sau prea reci, mai ales in prima saptamana de la montarea aparatului dentar, deoarece dintii sunt foarte sensibil la inceput si, uneori, chiar durerosi;
  • guma de mestecat si alimentele lipicioase ar trebui evitate deoarece se lipesc de aparata si chiar il pot misca, destabiliza;
  • igiena orala trebuie sa fie impecabila, care implica o periuta de dinti speciala, ata dentara si apa de gura, pentru o curatare eficienta a dintilor, mai ales ca se intampla adesea sa ramana resturi alimentare printre bracketi;
  • controalele regulate nu trebuie amanate sau evitate, atat pentru eficienta tratamentului, cat si pentru depistarea din timp a unor posibile probleme, cum ar fi o defectiune la aparatul dentar, leziuni care sunt provocate de bracketi sau de capetele arcurilor ori chiar aparitia unei mobilitati a dintilor.

Astfel ca o vizita la clinica dentara Elveto Dent este un real ajutor atat in ceea ce priveste informatiile necesare legate de aparat dentar, cat si in ceea ce priveste controlul periodic la care trebuie sa se prezinte un pacient. Cu ajutor profesionist si specializat, pacientul isi va recapata destul de repede zambetul dorit.

Postați comentarii