Cum realizezi ca firma pe care o administrezi are nevoie de integrarea unui sistem ERP

Nevoia unui sistem ERP este anuntata de foarte multe semnale. Practic, nu conteaza daca este vorba despre companii mari, mici sau mijlocii. Nu conteaza domeniul de activitate din care face parte sau de cati ani este pe piata compania. Sistemul ERP are rolul de a trasa in mod echivoc procesele ce au loc in cadrul acesteia si sa le faca mult mai usor de urmat si mai clare pentru toti utilizatorii. Ceea ce inseamna ca sistemul ERP contribuie la cresterea numarului de utilizatori, dar si la dezvoltarea pe plan local, regional sau national a companiei.

Beneficiile unui sistem ERP si care sunt companiile care au nevoie de o astfel de investitie

Un sistem ERP Romania reprezinta sistemul informatic care integreaza toate informatiile din cadrul unei companii intr-o baza de date unica, indiferent ca este vorba de receptii de marfa, de managementul relatiei cu partenerii, de calculele facute pentru comenzi si oferte, de calculul de salarii sau de profit, de foile de parcurs. Toate aceste informatii participa in egala masura la profitul companiei. Este foarte important ca utilizatorii sa aiba acces la informatiile de care au nevoie pentru a asigura o buna functionare a proceselor de business.

Sunt cazuri in care administratorii isi pot da seama imediat daca firma are nevoie de un sistem ERP. Acestea includ situatiile in care in cadrul companiei sunt folosite mai multe aplicatii, de la mai multi furnizori, cum ar fi foi XLS, dar si situatiile in care unele documente sunt inregistrate de mai multe ori de catre mai multi utilizatori, lucru care determina supradimensionarea schemei de personal administrativ.

Sistem ERP | ERP Romania | AttoSoft.ro

sistem ERP

Potrivit https://attosoft.ro/, administratorii isi pot da seama ca in compania lor este nevoie de un astfel de sistem, pentru ca rapoartele manageriale sunt obtinute cu mare intarziere, informatiile intre angajatii si departamentele firmei sunt obtinute telefonic, iar procesele de business sunt realizate cu intarziere.

De asemenea, in cazul in care nu este posibila deschiderea unor noi puncte de lucru sau a unor noi activitati, sau in cazul in care competitia deja realizeaza sisteme si tehnica de calcul foarte moderne, un sistem ERP ar ajuta foarte mult utilizatorii sa depaseasca concurenta. Achizitionarea sistemului ERP trebuie sa reprezinte un compromis intre beneficiile obtinute prin valorificarea sistemului informatic si bugetul alocat acestei achizitii.

Postați comentarii