Cum sa alegi un avocat din Timisoara in 5 pasi simpli?

Avocatura este descrisa de sute de ani ca fiind una dintre cele mai nobile meserii. Procesul de formare este unul indelungat si necesita foarte multa pregatire. Nu oricine este facut pentru avocatura, chiar daca termina Facultatea de Drept. Dupa terminarea universitatii, va trebui sa intri in barou, dupa ce vei da un examen foarte greu. Daca l-ai trecut cu brio, va trebui sa profesezi timp de doi ani, iar dupa vei da inca un examen, care iti va putea da titulatura de avocat in totalitate.

Deci, procesul nu este chiar unul simplu si nu oricine este facut pentru asa ceva. De aceea trebuie sa fim foarte atenti in momentul in care ne alegem avocatul. Este exact ca si cum ti-ai alege medicul pentru o operatie destul de complicate, ce necesita mana unui profesionist, ca mai tarziu sa nu apara complicatiile.

Sunt mai multe criterii prin care poti sa-ti dai seama ca ai ajuns pe mana unui avocat care-si executa profesia cu multa pasiune. Inca de la prima discutie se poate observa in atitudinea acestuia modul in care-ti vorbeste, cat de implicat este atunci cand te asculta, ce sfaturi iti ofera la prima intalnire, si lista poate continua cu o multime de alte exemple.

Cum poti alege avocatul potrivit pentru tine?

In primul rand, nu uita ca si avocatii sunt tot oameni la fel ca si noi toti, ceea ce inseamna ca fiecare va avea stiluri, viziuni si abordari diferite. Asa ca, va fi nevoie sa fii foarte atent la nevoile tale. Te va ajuta foarte mult cand iti vei alege avocatul potrivit. Ia in considerare demersurile juridice pe care vrei sa le realizezi si analizeaza persoana cu care stai de vorba ca sa intelegi daca in fata ta sta un profesionist ce are o gandire compatibila cu a ta, ba mai mult, care poate sa aduca un plus valoare in procesul tau.

Experienta isi spune si ea cuvantul, asa ca in functie de cazul pe care il ai, procesul va necesita o anumita experienta in spate. Relationarea cu el trebuie sa decurga usor si limpede, fara piedici. Comunicarea este una dintre cele mai importante elemente cheie in selectia avocatului tau.

Relatia dintre tine si avocat trebuie sa fie bazata pe incredere. El va trebui sa cunoasca toate detaliile legate de cazul tau, chiar daca tu le consideri insignifiante. Va fi persoana careia ii poti explica si detalia pana la cel mai mic aspect toate evenimentele, pana si cele mai jenante. El nu este acolo sa te judece, el este acolo sa te apere si sa te ajute sa castigi procesul daca ai fost neindreptatit intr-un fel.

Avocati specializati in Timisoara

Vei gasi printre cei mai buni avocati din Timisoara, care sunt in primul rand oameni si vor empatiza alaturi de tine la fiecare pas, pe cei de la Musat & Partners, un cabinet de avocatura ce are servicii complete. Aici vei gasi o echipa de avocati cu multa experienta, care-ti vor vorbi pe intelesul tau fiecare serviciu pe care-l pot oferi, dar si istoricul colaborarilor pe care le-au mai avut in situatii similare. Este foarte important sa rezonati cu un avocat, de aceea trebuie sa fiti cat mai transparenti inca de la prima discutie.

De la acestia te vei putea informa asupra dreptului tau commercial, familial, civil, penal, al muncii, administrativ si fiscal, dar iti vor oferi si consultanta pentru infiintarea unor societati , asociatii sau fundatii. Pe langa toate cele spuse mai devreme, la ei vei putea gasi si serviciile AEGRM.

Dreptul comercial se refera mai mult la dreptul afacerilor, unde vei putea primi din partea lor consultanta si asistenta juridica in privinta societatilor, recrutarii grupurilor de societati, dar si asupra recuperarilor de creante, litigii si chiar daca este vorba despre un faliment.

Dreptul familial se refera la situatii precum divorturi, partaje sau actiuni asupra copiilor minori ce sunt rezultati din afara casniciei.

In contextul dreptului penal, tu vei avea parte de asistenta juridica si reprezentare in faza de urmarire penala, dar si pe tot parcursul procesului, a redactarii plangerilor si a actiunilor penale ce trebuiesc sa fie savarsite.

Dreptul muncii isi indreapta toata atentia asupa angajatilor, angajatorilor si a sindicatelor.

Vei gasi cei mai buni avocati in Timisoara daca esti atent la:

  • Nevoile tale;
  • Domeniul in care se incadreaza problema ta;
  • Profesionalismul si experienta avocatului;
  • Gandirea si intelegerea avocatului pe care l-ai ales, nu uita, totul va trebui sa mearga pe baza de incredere pentru cele mai bune rezultate;
  • Complexitatea procesului.

Postați comentarii