Cum să identifici o aplicație de travel potrivită pentru smartphone-ul tău

Îți place să explorezi noi regiuni ale lumii? Poate ai un job prin intermediul căruia e necesar să călătorești în interes de serviciu. Oricum ar fi, majoritatea ne considerăm ca fiind „cetățeni ai lumii” în care trăim, iar călătoriile către destinații îndepărtate nu mai reprezintă un lucru neobișnuit. Iar toate aceste lucruri se datorează accelerării tehnologice, care e susținută de industria de software development.

Una dintre inovațiile care a avut un impact considerabil asupra vieților noastre o reprezintă aplicațiile care pot fi instalate pe smartphone. Dar care sunt cele mai bune caracteristici ale acestora? Sunt destul de avantajoase aceste caracteristici pentru a te face să le descarci pe dispozitivul tău propriu? Cum ar putea evolua aceste aplicații în viitor? Dacă planifici să pornești într-o călătorie în viitor, aceste întrebări sunt cu siguranță pentru tine.

Aplicații de călătorie cu adresabilitate către consumatorul final

Fie că vorbim de companii care furnizează servicii software de tip mobile sau de IT outsourcing, pentru a putea livra un serviciu sau produs relevant e necesar să cunoască segmentele de clienți cărora se adresează. A ști obiceiurile de consum ale clienților reprezintă cea mai bună modalitate de livra produse sau servicii relevante pentru aceștia. În ceea ce privește călătoriile, consumatorii acestora beneficiază de aplicații care au o serie funcționalități comune:

  • Sunt ușor de folosit
  • Aplicații customizate conform preferințelor personale
  • Mare parte dintre platforme funcționează și offline (spre exemplu, accesarea unui dicționar de limbi străine sau sistem de traducere integrat)
  • Aplicațiile nu necesită resurse hardware sau software avansate
  • Sunt disponibile atât pentru sistemele iOS, cât și pentru cele de tip Android

Mai presus de toate, aplicațiile care îndeplinesc un standard de calitate ridicat au un design intuitiv pentru utilizator pentru a putea fi ușor de utilizat. Acest lucru va facilita navigarea prin diversele caracteristici ale aplicațiilor. De asemenea, și actualizarea periodică este importantă pentru a preveni eventualele erori care ar putea să apară și pentru a utiliza aplicațiile la potențialul lor maxim. 

Ce opțiuni suplimentare sunt oferite?

Odată cu apariția tehnologiei wireless, aplicațiile care îndeplinesc anumite nevoi specifice în ceea ce privește călătoriile pot identifica cu mult mai multă precizie locația utilizatorilor. Acest lucru poate fi de ajutor celor care se află in locații noi pe care nu le cunosc, astfel le pot explora mult mai ușor cu ajutorul sistemelor de geolocalizare. Tot cu ajutorul tehnologiei wireless au fost introduse noi funcționalități precum starea vremii sau traficul rutier, care pot fi urmărite in timp real în baza unor informații actualizate constant.

O bună parte a acestor aplicații au la bază artificial intelligence sau machine learning, tehnologii care au îmbunătățit considerabil experiența utilizatorilor. Astfel, funcționalitățile precum realitatea augmentată, recunoașterea datelor pe baza scanării imaginilor, integrarea portofelelor digitale sau a chattbot-urilor, au devenit din ce în ce mai utilizate, iar competiția dintre aplicații este într-o continuă creștere.

Postați comentarii