Cum să-ți amenajezi livingul în 3 pași simpli?


Amenajarea unui living, de cele mai multe ori, presupune un efort mai mare din partea fiecăruia dintre noi. Deși livingul este o încăpere în care ne petrecem majoritatea timpului, acesta nu trebuie să fie sufocat de mobilă și de obiecte decorative, pentru că vom reuși să creăm un ambient opus relaxării.

Alege un stil de amenajare care să te reprezinte 

Un prim pas pentru amenajarea livingului este alegerea unui tip de stil de amenajare care să te reprezinte. Tradițional, modern, contemporan, minimalist, industrial, scandinav, rustic sau eclectic, sunt printre stilurile existente. Alege un magazin mobila care se pretează mai multor stiluri de amenajare pentru alegerea pieselor de mobilier, dar și a decorațiunilor de care ai nevoie. 

Optează pentru mobila living simplă, care să nu ocupe mult spațiu, dar care să fie practică și funcțională. Posibilitățile de amenajare sunt infinite, trebuie doar să-ți organizezi foarte bine ideile și modul în care vei aranja mobila în încăpere. Pe lângă obiectele de mobilier, acordă importanță și asupra culorilor pereților. Pentru un aspect închegat și un spațiu cozy, alege culori pale, neutre, combinate, care să se așeze frumos și să creeze o atmosferă relaxantă. 

Achiziționează doar mobila pe care o folosești 

Odată ales stilul de amenajare care să se potrivească personalității tale, dar și a întregii case, deoarece este ideal ca fiecare spațiu să aibă același stil, caută un magazin mobilă care să îți ofere toate piesele de living, pentru a câștiga timp. 

De cele mai multe ori, astfel de magazine, fie ele și online, îți vor pune la dispoziție comode și console TV, dulapuri, biblioteci, rafturi pentru depozitare, dar și canapele și colțare sau fotolii și pufuri, care pot crea un întreg aspectuos. Nu cumpăra mobilă doar ca să umpli spațiul, pentru că nu o vei folosi și se va depune praful pe ea. O mobilă de living aerisită va crea un aspect al livingului mai îngrijit și mai confortabil. 

Decorează livingul cu obiecte ce au o însemnătate personală 

Evită să folosești o mulțime de obiecte de decor pentru a umple fiecare spațiu de pe mobila de living. Folosește doar obiecte ce au o însemnătate personală, precum tablouri, articole achiziționate din vacanțe sau primite de la persoanele dragi ție, ori piese minimaliste, achiziționate pentru a completa frumos aspectul livingului. Ca și în cazul mobilei, prea multe obiecte decorative vor încărca atmosfera. Un living confortabil este un living decorat frumos, aerisit și cu mobilă confortabilă și practică.

Postați comentarii