Cum scapi de birocrație cu un program de salarizare și un soft HR

Departamentele de resurse umane au suferit schimbări importante, astfel un soft HR și un program salarizare reprezintă două instrumente importante care pot ajuta la automatizarea proceselor și la minimizarea birocrației în companii.

Știm cu toții faptul că în ultima perioadă, specialiștilor HR le-au fost încredințate o serie de noi task-uri precum: activități de Employer Branding, activități de planificare a carierei angajaților, dezvoltarea unor strategii de wellbeing al angajaților. Deși toate activitățile menționate mai sus au un impact semnificativ asupra companiei și al angajaților, specialiștii HR au devenit foarte aglomerați. Astfel, nu mai pot face față cu toate activitățile pe care le au de gestionat.

În acest caz, instrumentele digitale precum un soft HR integrat și un program salarizare, pot eficientiza activitățile specialiștilor HR și pot ajuta la reducerea birocrației din companii. În continuare, vom discuta despre câteva activități birocratice care pot fi puternic automatizate cu ajutorul instrumentelor digitale.

Administrarea personalului cu un soft HR

Un soft HR integrat, alături de un program salarizare complex poate ajuta în activitățile de administrare a personalului, activități care reprezintă unul dintre task-urile de bază ale departamentului HR. Mai mult, prin faptul că totul se desfășoară digital, dosarele și arhivele de hârtie sunt stocate acum în programe software inteligente. Astfel, toate datele necesare specialiștilor HR sunt la click distanță.  

Spre exemplu, prin intermediul unui soft de administrare personal din cadrul unui soft HR se pot administra datele personale și contractuale ale angajaților. Mai mult, soft-ul HR oferă un management al contractelor prin care poți genera automat contracte de muncă, acte adiționale sau decizii de desfacere a contractului de muncă. Totodată, se pot genera diverse tipuri de documente și rapoarte importante pentru companie. Astfel, procesele birocrațice sunt minimizate, un soft HR ținând locul unei agende interne a companiei în care poți vizualiza și din care poți extrage informații utile în orice moment.

Calculul salarial cu ajutorul unui program salarizare

Pe lângă activitatea de administrare de personal, o altă activitate de bază dintr-o companie se referă la partea de salarizare, în special la calculul de salarii. Asemenea activității precedente și calculul de salarii reprezintă un proces greoi, birocratic. În special dacă specialiștii își desfășoară calculele manual sau prin intermediul programului Excel.

Cu un program de salarizare, calculul de salariu poate fi eficientizat, iar specialiștii vor fi scutiți de diversele erori de calcul. În plus, dacă un soft HR care deține un modul de pontaj este integrat cu un program salarizare eficient, datele necesare din calculul salarial se vor extrage din acel modul. Nimic mai simplu.

Se poate observa cum prin integrarea instrumentelor digitale compatibile, activitățile se desfășoară automat, intervenția specialiștiilor fiind necesară doar pentru verificările finale și corectarea situațiilor cu excepții.

Alege un soft HR și un program salarizare cu experiență

Atunci când alegi să introduci tehnologia în activitatea ta, este important să îți îndrepți atenția către soluții software eficiente, dar mai ales configurabile. UCMS by AROBS îți pune la dispoziție un soft HR și un program salarizare cu 25 de ani de experiență pe piață și cu un grad de configurabilitate ridicat. Astfel, te asiguri că acestea se pot plia pe toate nevoile și situațiile pe care compania ta le prezintă. Dacă vrei să afli mai multe despre cele două soluții software integrate, contactează-i pe specialiști prin e-mail:  office@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.

Sursă foto: Envato Elements.

Postați comentarii