Cum se intretine corect un fotoliu rulant?

Persoanele care sufera de diferite afectiuni ale membrelor inferioare sau un anumit grad de handicap care a afectat sistemul locomotor au nevoie, pentru a se deplasa, de un fotoliu rulant.

Daca in cazul unora dintre acesti pacienti, folosirea unui astfel de dispozitiv medical va fi permanenta, in cazul altora, fotoliul rulant va fi necesar numai o perioada limitata de timp.

Totusi, pentru a putea fi folosit in cele mai bune conditii si la capacitatile cele mai inalte ale acestuia este necesar sa se acorde o atentie deosebita intretinerii fotoliului rulant. In acest fel, pacientii se vor asigura ca se vor putea ajuta de acest dispozitiv pentru mult timp inainte.

In ce consta intretinerea unui fotoliu rulant?

Pentru inceput, este necesar de mentionat ca intretinerea scaunului rulant difera in functie de tipul acestuia, procesul fiind diferite de la scaunul rulant manual la cel electric.

Fotoliu rulant | Cadre de mers | TesaMedical.ro

fotoliu rulant

De exemplu, componentele care ar trebui verificate periodic de utilizatorii de scaune cu rotile sunt urmatoarele: anvelope, rotile, suportul pentru picioare, franele, iar in cazul fotoliilor cu rotile electrice bateriile, motorul si joystickul folosit pentru condus.

De asemenea, o parte dintre aceste aspecte pot fi luate in consideratie si atunci cand se alege tipul de fotoliu rulant care va fi cumpara. O gama variata, cu modele de generatie actuala si la preturi avantajoase, poate fi gasita in magazinul online TesaMedical.ro.

Care sunt categoriile de persoane care pot avea nevoie de un fotoliu rulant?

In general, un fotoliu rulant este folosit de persoanele care nu se mai pot deplasa pe propriile picioare, din diferite motive. De cele mai multe ori este vorba despre persoanele in varsta, cele care sufera de dizabilitati motorii sau de pacienti care se afla in perioada de recuperare dupa o interventie chirurgicala sau dupa un accident.

In cazul celor din ultima categorie, in functie de gradul in care este afectat sistemul locomotor se pot folosi si cadre de mers pentru a-si recupera aceste functii importante.

Prin urmare, indiferent de perioada in care este folosit fotoliul rulant, o ingrijire atenta a acestuia va ajuta la o functionare buna si indelungata.

Postați comentarii