Sistemele inteligente pentru plata taxelor de drum

Sistemele inteligente pentru plata taxelor de drum

Sistemele inteligente de taxare de pe autostrazi si drumuri nationale au scopul de a usura viata soferilor, de a economisi timp si de a facilita tranzactiile cu valoare adaugata mai mare pentru companie. Astfel, automatizarea joaca un rol esential.

Drumurile cu taxa fac rutele mai rapide, mai sigure si mai accesibile. Cabinele de taxa, insa, sunt adesea un inconvenient, deoarece necesita timp si nu sunt intotdeauna echipate cu sisteme de plata rapida pentru a facilita trecerea.

Unele firme sunt constiente de aceste inconveniente si implementeaza sisteme inteligente de taxare pentru autostrazile si drumurile unde flotele auto isi desfasoara activitatea, pentru a usura viata soferilor, a economisi timp si a simplifica tranzactiile.

Pe un drum cu taxare automata pot trece pana la 500 de vehicule pe ora, fata de doar 225 pentru un sistem manual. In Spania, este ceva normal sa gasiti terminale automate care accepta diverse mijloace de plata, cum ar fi carduri contactless, carduri cu cip si numerar.

Este recomandat ca firmele de transport sa integreze aceste tehnologiile de plata, sa lucreze in serviciul clientilor.

Plata mobila prin tehnologia NFC se face fara ca soferii sa opreasca, acestia isi pot mentine viteza in timp ce trec prin dreptul camelor de control, plata procasandu-se ulterior dupa ce se inregistraza trecerea fiecarui vehicul.

Transportul cu produse perisabile trebuie sa se faca intr-o anumita perioada de timp, asa ca orice intarziere afecteaza afacerea si degradeaza produsele transportate.

In calitate de antreprenor independent, sunteti de obicei responsabil pentru plata taxelor de drum, dar daca exista un sistem automat, scapati de bataile de cap, iar soferii dumneavoastra se pot concentra pe condus si sa transporte incarcatura la destinatie.

Sistemul inteligent prin care taxele rutiere sunt platite imbunatatesc semnificativ calitatea flotei de transport si simplifica gestionarea afacerii.

Aplicatiile functioneaza pe baza unui cont, in care sunt inregistrate toate vehiculele flotei voastre, pentru a stii ce taxa va fi perceputa. Aceasta difera in functie de vehicul, de capacitate cilindrisca si de masa maxima autorizata. Informatiile vor ramane salvate, fara ca acestea sa fie introduse la fiecare transport. Contul este alimentat cu o suma de bani, iar taxele de drum sunt platite automat, fara ca soferul sa fie implicat in vreun fel.

Sistemul transmite datele monitorizate pentru a fi trecute in gestiune, precum si daca este nevoie de incarcarea soldului din cont.

Chiar daca soferii aleg trasee diferite, taxele sunt platite si autoritatile sunt instiintate, fara a exista riscul de amenda.

Acest sistem automat de plata va asigura ca toate taxele sunt platite.

Rapoartele primite sunt pe tari si pe diferite perioade de timp, pentru a tine o evidenta a cheltuielilor.           

Daca doriti sa beneficiati de sistemul platii automate pentru Ungaria, Bulgaria si Polonia contactati firma CargoTrack. Veti scapa de grija platii taxelor de drum, precum si de riscul de a plati amenzi.

Postați comentarii