Cum se pot pregati soferii pentru inspectie tehnica periodica in Bucuresti?

Efectuarea inspectiei tehnice periodice in Bucuresti sau in oricare alt oras este obligatorie pentru verificarea starii vehiculului. Soferii nu au voie sa circule pe strazi cu masini care nu sunt sigure si care pot pune in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic. In functie de utilitatea fiecarei masini si vechimea acesteia, ITP-ul se efectueaza la un interval de 6 luni -2 ani.

Care este obligatia proprietarului masinii?

Soferii trebuie sa se asigure ca masina este curata, mai ales caroseria, sasiul si ansamblurile avand in vedere ca acestea urmeaza sa fie verificate de catre personalul calificat. In plus, anvelopele trebuie sa umflate astfel incat sa se poata depista eventualele defectiuni.

Miciile artificii precum xenoanele sau foliile neomologate de pe geamuri sunt interzise, altfel risca sa nu treaca ITP-ul. Nici masinile care prezinta anumite defectiuni tehnice nu obtin ITP-ul, obligatia soferilor/proprietarilor fiind aceea de a le remedia in timp util.

Desi nu este obligatoriu ca soferul care se prezinta la statia ITP din Bucuresti sa fie si proprietarul masinii, acesta trebuie sa aiba asupra lui urmatoarele documente: certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila, cartea de identitate a autovehiculului, cartea de identitate a celui care aduce autovehiculul la inspectie.

Inspectie tehnica periodica in Bucuresti | ITP din Bucuresti | BetaITP.ro

inspectia tehnica periodica in Bucuresti

In situatia in care masina este luata in leasing sau apartine unei societati comerciale, se poate aduce copia cartii de identitate a acestia cu stampila in original.

La statia BetaITP.ro soferii se pot prezenta chiar si fara programare, timpul de asteptare fiind minim. Localizata in sectorul 5 al capitalei, unitatea este autorizata si poate astfel inspecta majoritatea categoriilor de autovehicule de la GPL/GNC, SUV 4×4 si pana la autoutilitare mai mari, mai mici de 3,5 tone si motociclete.

Preturile sunt mai mult decat avantajoase si sunt disponibile pe site pentru o mai mare transparenta. Clientii au posibilitatea de a negocia contractele in cazul flotelor de masini. Cu alte cuvinte, echipa de la BetaITP ofera discounturi celor care aduc mai multe masini pentu ITP.

Postați comentarii