Cum şi de ce faci o rescriere Bios?

Un laptop folosit constant va fi expus uzurii, dar şi riscului de a manifesta disfuncţionalităţi asupra cărora pot interveni doar serviciile autorizate în acest sens. Specialiştii în domeniu deţin mecanismele şi experiența cu ajutorul cărora vor efectua o diagnosticare totală şi reală, urmând a remedia contextul respectiv, aplicând cele mai eficiente măsuri.

Un laptop funcţional şi practic, pentru cât mai mult timp

Pentru a putea folosi toate facilităţile oferite de un laptop şi pentru a beneficia de acesta într-o stare optimă de funcţionare pe o perioadă cât mai lungă de timp, se impune respectarea câtorva recomandări. Acestea vizează folosirea, întreţinerea şi repararea specializată. Intervenţia asupra unui laptop se efectuează doar într-un service laptopuri Bucuresti, acesta fiind modul în care echipamentul va beneficia de servicii autorizate, de la diagnosticare, până la remediere. 

Când mergi cu laptopul într-un service autorizat?

Vizita într-un service este necesară pentru curăţarea periodică, pentru schimbarea pieselor disfuncţionale sau pentru o rescriere bios. Tehnicienii în domeniu vor face o evaluare a laptopului, aceasta având rolul de a descoperi cauza disfuncţionalităţii, intervenindu-se astfel prompt şi corect. Service-ul autorizat, oferă diagnosticarea gratuită, urmând a aduce la cunoştinţă clientului paşii necesari remedierii, precum şi costul intervenţiei tehnice.

Ce înseamnă rescrierea Bios?

Atunci când laptopul nu mai porneşte, nu se mai încarcă sau nu mai afişează nimic pe ecran, poate avea nevoie de o rescriere Bios. Bios este componenta software care face legătura dintre sistemul de operare şi hardware. De funcţionalitatea acestei legături depind pornirea laptopului, crearea legăturilor dintre componentele laptopului şi sistemul de operare, precum şi încărcarea sistemului de pe hard disk. O rescriere Bios va fi necesară în mai multe contexte. 

Un service autorizat va interveni atunci când se impune resetarea unor probleme de fabricaţie, când nu se poate efectua update sau când se uită parola pentru Bios. O parolă greşită opreşte accesul în meniul Bios, astfel că laptopul nu mai poate fi deschis.  Rescrierea Bios presupune dezasamblarea laptopului în vederea dezlipirii cip-ului de pe placa de bază, pentru a face notarea noii versiuni de bios. Tocmai datorită faptului că este o intervenţie elaborată şi necesită cunoştinţe tehnice, se impune personal calificat în acest sens. Orice intervenţie în mediul casnic sau neautorizat  asupra laptopului, este nerecomandată.

Postați comentarii