Scări din structuri metalice: descoperă avantajele și dezavantajele acestora

Scările din case, clădiri și fabrici sunt din ce în ce mai des construite din elemente de oțel. Care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale scărilor din oțel? Alegerea designului adecvat al scărilor este foarte importantă pentru confortul utilizatorilor acestora. Materialele folosite le afectează și durabilitatea, funcționalitatea și rezistența.

Pe lângă popularele scări din beton armat și din lemn, scările din oțel se bucură în prezent de un mare succes – numărul fanilor lor crescând în fiecare an. Scările din elemente metalice reprezintă o alternativă interesantă la alte materiale și sunt perfecte pentru diverse spații. Care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale scărilor din oțel? Verifică în continuare!

Avantajele scărilor metalice

  • Durabilitate de ani de zile

În primul rând, scările din oțel se disting prin parametri de rezistență foarte buni, prin urmare pot fi folosite mulți ani. Aceste scări sunt de obicei realizate din oțel inoxidabil, galvanizat sau rezistent la acizi – aceste tipuri de oțel conferă întregii structuri o rezistență excepțională la factorii externi și meteorologici. 

  • Utilizare universală

Spre deosebire de scările din lemn, firmele de productie inox realizează scări ce pot fi instalate atât în interior, cât și în exterior. Utilizarea materialelor rezistente la coroziune înseamnă că structurile metalice pot fi instalate în spații deschise – ca acces la o casă unifamilială, hotel, restaurant, birou, fabrică de producție sau magazin. Scările metalice arată grozav și în spații interioare – apoi cele mai des alese componente în mansardă sau stil modern, care aduc o atmosferă unică.

  • Posibilități largi

Un alt mare avantaj al scărilor din oțel este ajustarea cu ușurință – aceste scări oferă antreprenorilor o gamă largă de posibilități, astfel încât să le poți ajusta individual la orice spațiu, chiar dacă este mic. În prezent, de cele mai multe ori scările din oțel sunt realizate din elemente gata făcute îmbinate între ele, dar este și posibilă comandarea unei structuri metalice de scări personalizate – posibilitățile sunt așadar nesfârșite.

  • Greutate relativ mică

Printre avantajele scărilor din oțel se numără și greutatea redusă – asta înseamnă că nu necesită o fundație grea pentru a le asigura stabilitatea corespunzătoare. Acesta este un mare plus atât în ​​interior, cât și în exterior.

  • Asamblare ușoară și rapidă

De asemenea, este importantă și montarea scărilor din oțel – este mult mai ușoară și mai rapidă decât în ​​cazul altor structuri de scări, de exemplu din beton armat sau din lemn.

Există dezavantaje ale scărilor metalice?

  • Reci la atingere

Pentru unii oameni, scările din oțel au dezavantajul că se simt reci la atingere cu picioarele goale. În acest caz, soluția este să folosești trepte din lemn, mai calde la atingere decât cele metalice.

  • Amortizare slabă a piciorului

Dezavantajul scărilor de oțel este, de asemenea, amortizarea mai proastă a sunetelor de impact – urcarea treptelor scărilor metalice va fi mai tare decât mersul pe scări din lemn sau din beton armat.

Postați comentarii