Curs de calificare pentru ocupatia de lucrator in cultura plantelor

Intr-o societate moderna in care piata fortei de munca este in continua schimbare nu este surpinzatoare existenta unui mare numar de cursuri de formare profesionala pe care oricine le poate urma. Intre aceste cursuri se regaseste si cel pentru meseria de lucrator in cultura plantelor.

Chiar daca la prima vedere s-ar putea spune ca in domeniul agricol si al cresterii plantelor nu ai nevoie de o pregatire foarte aprofundata, trebuie spus ca in ultimii ani angajatorii din acest domeniu de activitate cauta cu precadere personal calificat. In acest context, daca intentionezi sa lucrezi in acest domeniu al agriculturii si al cresterii plantelor, inscrierea la un curs de formare profesionala si de calificare poate fi o alegere foarte inspirata.

Cat dureaza cursul si care sunt competentele obtinute?

Pentru a parcurge un astfel de curs sunt necesare 360 de ore desfasurate pe parcursul a 2 luni de zile. Pe parcursul acestor 2 luni de zile cursul va include atat partea de teorie, cat si orele de practica desfasurate la diferiti agenti economici de profil. La finalul cursului va fi sustinut un examen in urma caruia se va obtine un certificat de competente profesionale, certificatul fiind acreditat de catre Autoritata Nationala de Califcari (ANC). Pe baza acestui certificat absolventii cursului pentru meseria de lucrator in domeniul culturii plantelor va putea sa fie angajat atat in tara, cat si in tarile membre ale Uniunii Europene.

Exista o serie de competente profesionale care sunt obtinute in urma parcurgerii teoriei si practicii pentru acest curs. Competentele se impart in competente tehnice generale si in competente specializate. In randul competentelor tehnice generale pentru ocupatia de lucrator in cultura plantelor se regasesc cunoasterea privind factorii climatici si cei ai solului; modalitatile pentru pregatirea solului si insamantarea culturilor; modalitatile de intretinere si de recoltare a culturilor; modalitati pentru depozitarea si valorificarea productiei vegetale; moduri de hranire a animalelor; activitati specifice pentru ingrijirea si intretinerea animalelor; cunostinte privind utilajele si instalatiile utilizate in domeniul agricol; si cunoasterea elementelor de ecologie.

Daca acestea sunt competentele profesionale generale, lucratorul in cultura plantelor urmeaza sa dobandeasca in cadrul cursului de calificare urmatoarele competente tehnice specializate: competente privind modul de ingrijire si de recoltare a plantelor de camp; competente cu privire la infiintarea, ingrijirea si recoltarea culturilor legumicole; competente pentru infiintarea, ingrijirea si recoltarea culturilor de flori; dar si competente pentru ingrijirea vitei de vie si pentru recoltarea strugurilor.

Cursuri de calificare acreditate ANC

In situatia in care te-ai decis sa te inscrii pentru un curs de calificare pentru meseria de lucrator in cultura plantelor, trebuie sa stii ca exista numeroase astfel de cursuri. Unul dintre furnizorii de astfel de cursuri de formare profesionala pentru adulti este International Know-How Center.

Acest centru de formare profesionala organizeaza cursul de lucrator in cultura plantelor, dar si o multime de alte cursuri de calificare, in mai multe localitati din judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis  (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba(Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus).

Informatii complete privind conditiile pentru inscrierea la cursuri pot fi obtinute pe www.cursuricalificarepro.ro sau la numarul de telefon 0726 779 777 (Dir. Prof. Laza Carmen).

Postați comentarii