De ce ai nevoie de tractoare moderne in agricultura?

Sectorul agricol este unul dintre sectoarele majore care au fost transformate prin folosirea tractoarelor. Ele permit unui fermier sa indeplineasca sarcini agricole, cum ar fi aratul campurilor, insamantarea, irigarea si recoltarea, ceea ce ar fi foarte greu si uneori imposibil, daca nu s-ar folosi aceste utilaje .

Tractoarele moderne au design simplificat, cu emisii de zgomot reduse. Acestea sunt proiectate pentru a reduce compactarea solului, pentru a preveni eroziunea solului si pentru a oferi mai putine vibratii ale solului, astfel incat sa poata fi utilizate in apropierea cladirilor sau caselor. Ele dispun, de asemenea, de motoare puternice care pot produce pana la 120 de cai putere pentru nevoi grele, precum si motoare electrice pentru o functionare mai silentioasa si un consum redus de combustibil pentru o eficienta imbunatatita. De asemenea, cu tractoarele moderne, se poate lucra in orice conditii de vreme.

Eficienta consumului de combustibil

Tractoarele moderne sunt mai eficiente decat predecesorii lor, cele vechi. Acestea folosesc mai putin combustibil si ii ajuta pe fermieri cu sarcinile de pregatire a pamantului si de recoltare, care au devenit din ce in ce mai dificile in ultimii ani. Tractoarele moderne au o eficienta mai buna a combustibilului decat echipamentele mai vechi. Acest lucru este important deoarece agricultura nu este doar costisitoare, ci si consumatoare de timp. 

Tractoarele moderne folosesc mai putin combustibil pentru a indeplini aceleasi sarcini ca masinile din generatia anterioara si emit mult mai putin carbon in mediu. In plus, pot oferi mai mult confort celor care conduc un astfel de utilaj agricol, iar randamentul este mult mai bun din punct de vedere al productiei.

  • Culturi mai mari si costuri mai mici

Eficienta unui tractor in tragerea tulpinilor din camp, este mult mai mare fata de utilajele vechi, permitand recoltari mari. Costul intretinerii unui tractor nou este mult mai mic decat unul mai vechi. Tractoarele noi sunt in general mai usor de asigurat decat cele vechi deoarece au mai putine piese si componente electrice. In plus, acestea fiind noi, sansele ca piesele importante sa cada sunt foarte mici. Cele mai importante companii care produc astfel de utilaje folosesc doar materiale de inalta calitate, tocmai din dorinta de a oferi o durata de viata cat mai lunga a utilajelor.

  • Durabilitate mare si randament mai bun

Durabilitate mai mare si eficienta de utilizare au fost obtinute prin proiectarea acestor masini, in asa fel incat sa poata functiona toata ziua, in fiecare zi, fara nicio intrerupere a procesului de flux de lucru. Cu viteza lor mai mare, tractoarele moderne au putut ajuta fermele sa rezolve deficitul de forta de munca, precum si sa reduca impactul lor asupra mediului. La inceputul anilor 1900, utilizarea tractoarelor in ferme era determinata de lipsa fortei de munca. Pana in anii 1940, utilizarea sa a crescut dramatic pe masura ce recoltarea s-a mecanizat si forta de munca agricola a devenit rara. De atunci, agricultura mecanizata a crescut randamentul culturilor si a redus dependenta de munca manuala in agricultura.

Mai putina poluare si mai multa economisire

Tractoarele moderne polueaza mai putin decat cele vechi. In acelasi timp, fermierii pot fi siguri ca munca lor nu este risipa, deoarece se pot astepta la rezultate mai bune de la aceasta inovatie care ajuta la economisirea resurselor precum apa si ingrasamantul! Tractoarele sunt un instrument necesar in fiecare ferma. Ele ofera puterea atat de necesara pentru a deplasa sarcini grele si echipamente. De asemenea, tractoarele moderne ii ajuta pe fermieri sa-si atinga obiectivele de productie, facand munca mai usoara si mai eficienta.

Incepand cu Salonul International de Masini Agricole din 2016 din Louisville, Kentucky, producatorii au introdus noi functii care fac tractoarele si mai utile pentru nevoile agricole de astazi. Unele dintre aceste caracteristici includ:

·       Capacitatea de a controla diverse unelte in timp ce opereaza pe un rand de culturi sau mai multe;

·       Se bucura de cea mai recenta tehnologie antiderapanta, care reduce patinarea anvelopelor;

·       Faruri avansate si semnalizatoare pentru conducerea pe timp de noapte;

·       Vizibilitate sporita prin geamuri, pentru un confort sporit al soferului.

Odata cu cresterea rapida a populatiei, oamenii trebuie sa gaseasca noi modalitati de crestere a productiei si de a eficientiza agricultura. Tractoarele moderne ii ajuta pe fermieri sa faca acest lucru. Ele folosesc mai putin combustibil, au o tractiune mai buna pe suprafete alunecoase si au roti pentru toate terenurile, astfel incat sa poata fi folosite in orice mediu.

Postați comentarii