De ce trebuie sa efectuezi si tu drenaj limfatic anual

Iata mai multe informatii despre drenaj limfatic

Terapia de drenaj limfatic este realizat de personal calificat, recunoscut si cu experienta.

Drenajul limfatic include masajul sub presiune care actioneaza asupra ganglionilor limfatici. Prin promovarea circulatiei limfatice, intarirea sistemului imunitar, indepartarea toxinelor din corp, intarirea fluxului limfatic si indepartarea apei din corp, efectul masajului de drenaj va aparea imediat.

Drenajul limfatic manual include masaj de compresie. Prin tehnologie manuala speciala, actioneaza asupra vaselor de sange si a ganglionilor limfatici pentru a asigura evacuarea excesului de lichid de la nivelul celulei, mentinand in acelasi timp echilibrul apei in spatiul interstitial si descarcarea deseurilor metabolice celulare;

Cum functioneaza drenajul limfatic? In ce consta? Trebuie repetat?

drenaj limfatic

Sistemul limfatic este o parte integranta a sistemului circulator al corpului prin care circula limfa.

Limfa se formeaza la nivel interstitial (spatiul dintre celule) si joaca un rol foarte important in eliminarea produselor produse de procesele metabolice.

Limfa joaca, de asemenea, un rol deosebit de important in sistemul imunitar al organismului, prin producerea de celule specifice (limfocite) si transportarea acestora in zonele in care sunt necesare.

Drenaj limfatic manual este o forma de masaj delicat, superficial, care se aplica pe suprafata pielii si implica efectuarea de operatii usoare, specifice si presiune. Ajuta la imbunatatirea circulatiei limfatice, iar daca limfadenectomia (limfadenectomia) se efectueaza dupa operatie, ajuta la dezvoltarea circulatiei limfatice colaterale.

Cum se efectueaza masajul de drenaj limfatic?

Masajul de drenaj limfatic utilizeaza exercitii de intindere lenta, usoara, ritmica pentru a activa sistemul limfatic (vasele de sange si ganglionii limfatici) si pentru a stimula deschiderea vaselor limfatice, a fluidului tisular si a fluidului limfatic care curge prin vasele limfatice. Acest lucru stimuleaza eliminarea excesului de lichid interstitial in zona umflata si un metabolism mai eficient in tesut, accelerand astfel procesul de vindecare.

Acest tip de masaj este cel mai frecvent recomandat dupa urmatoarele operatii:

  • Liposuctie;
  • Tucker (chirurgie plastica abdominala);
  • Rinoplastie;
  • Chirurgie faciala: chirurgie plastica, ridicarea sprancenelor, chirurgie a pleoapelor;
  • Chirurgia sanului: marire si reducere.

Intra si tu acum pe fysiogand.ro sa vezi care sunt pachetele ce se potrivesc preferintelor tale!

Postați comentarii