Dispensere dezinfectare maini – Pressgel.ro

Deși există multe lucruri pe care încă nu le știm despre SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă COVID-19, știm că se răspândește cel mai eficient de la o persoană la alta sub formă de picături. Persoanele infectate emit aceste picături atunci când strănut, tuse și chiar vorbesc.

Aceste picături pot fi transmise direct prin aer – de exemplu, atunci când o persoană infecțioasă tuse în direcția altcuiva din apropiere – sau se pot așeza pe suprafețe, unde pot rămâne viabile ore în șir.

Virusul pătrunde în corpul unei persoane neinfectate prin contactul cu membranele mucoase din nas, gură sau ochi și se atașează de celulele din căile respiratorii superioare pentru a stabili infecția.

Ce înseamnă acest lucru pentru lucrătorii de birou?
În multe locuri de muncă, angajații împărtășesc un spațiu mic de birouri, lucrează într-un birou în plan deschis sau utilizează „birouri fierbinți” care sunt împărțite între mai mulți angajați diferiți în schimburi diferite.

Lucrătorilor aflați în aceste situații li se cere adesea să lucreze perioade lungi de timp în medii care îngreunează menținerea regulii de distanță recomandată de 4 m².

Această combinație – câteva ore petrecute în contact strâns – crește riscul transmiterii COVID-19. Acest lucru este ilustrat de un focar într-un centru de telefonie deschisă din Seul, unde mai mult de 43% dintre lucrători au contractat COVID-19 în februarie și martie.

În primul rând, fiecare angajat dintr-un birou comun ar trebui să aibă cel puțin 4 m². Dacă acest lucru nu este posibil, ar fi o idee bună să împărțiți personalul sau să le permiteți să lucreze în continuare de acasă pentru moment.

În al doilea rând, gândiți-vă la fluxul de aer. Birourile mici au adesea un flux de aer insuficient pentru a dilua virusul și, dacă este prezentă o persoană infecțioasă, ar putea ajunge la concentrații mari de particule virale în decurs de o oră sau cam așa.

Dimpotrivă, rate mai mari de flux de aer combinate cu o ventilație slabă pot duce, de asemenea, la infecție, deoarece picăturile pot fi transportate mai departe.

Deci, acolo unde este posibil, creșteți ventilația și schimbul de aer în spațiile de lucru în plan deschis. Creșterea raportului dintre admisia de aer proaspăt și aerul recirculat poate reduce concentrația particulelor de virus în spațiile cu aer condiționat. Chiar și simpla deschidere a ferestrelor poate reduce răspândirea virală.

Descoperiti gama noastra de dispensere de dezinfectare cu actionare pedala.

Postați comentarii