Eficienta termica a casei tale cu ferestre termopan

Ferestrele termopan ajuta la reducerea de energie folosinta pentru a raci sau incalzi o casa, ducand la costuri mai mici la facturile de curent, tot mai scumpe in ultimi ani.

Pe langa acest beneficiu major, ferestrele cu geam termopan ofera o buna izolare fonica dar si o siguranta sporita locuintei.

Ferestrele cu geam termopan sunt realizate din doua sau trei geamuri din sticla care sunt separate printr-o bara de distanta si umplute cu gaz izolator, argon.

Acest spatiu dintre geamuri creaza un vid care reduce foarte mult transferul de caldura si zgomot cea ce duce la o eficienta termica si fonica foarte buna pentru locul unde sunt instalate.

Instalarea de ferestre termopan previne pierderile de caldura!!

Componentele si structura ferestrelor termopan

Doua sau chiar trei geamuri de sticla a caror grosime poate varia in functie de preferintele specifice ale clientilor.

Baza de distanta care este realizata din diferite materiale ca otel inoxidabil sau aluminiu si are rolul de a mentine corespunzator spatiul dintre geamuri.

Perimetrul geamurilor termopan este etansat pentru a ajuta la mentinerea integritatii geamurilor duble/triple si are rolul de a nu lasa sa patrunda aerul sau umezeala.

Cum functioneaza

Scopul principal al ferestrelor termopan este de a oferi o bariera intre interior si exterior.Ele nu doar ca reduc transferul de caldura dar si minimizeaza eficient transmisia zgomotului.

Cum sa alegi ferestrele termopan potrivite

Atunci cand trebuie sa alegeti modelul de fereastra termopan exista cativa factori de care trebuie sa tineti cont, iar https://gealan-ferestre.ro va recomanda sa tineti cont de:

Materialul din care ele sunt realizate:PVC, aluminiu sau lemn iar fiecare dintre ele are avantajele si dezavantajele sale.

PVC-ul este cel mai popular material dar si cel mai accesibil ca si pret, are propietati excelente de izolare, are nevoie de o intretinere minima.Profilul lor este preponderant alb dar pot fi si colorate.

Aluminiu este un material un pic mai scump decat PVC-ul, este usor dar in acealasi foarte rezistent, nu si foarte eficient in izolare

Profilele din lemn au un aspect ce il fac mai natural, lemnul este eficient din punct de vedere energetic, mult mai ecologic decat celelalte materiale.Profile din lemn necesita o intretinere mai antenta, nu sunt potrivite in toate zonele din cauza conditiilor climatice care le poate dauna.

Tipul de sticla ales are un impact major asupra eficientei energetice, fonice, securitatii iar alegerea tipului de sticla este importanta.

Sticla Low-E (cu emisivitate scazuta) – are un strat foarte subtire ce permite trecerea luminii in timp ce reflecta caldura. Acest lucru ajuta la imbunatatirea izolatiei si a eficientei energetice.

Sticla laminata formata din doua sau mai multe straturi de sticla legate intre ele ofera o protectie impotriva zgomotelor.

Costul si rentabilitatea investitiei in ferestrele termopan.

Chiar daca ferestrele cu geam termopan sunt mai scumpe decat cele simple, ele ofera o rentabilitate mult mai buna pe termen lunga.

Ferestrele cu geam termopan pot reducere facturile la energie cu pana la 20%, deasemenea ajuta si la cresterea valorii propietatii unde sunt instalate.

Durata de viata a ferestrelor termopan este mai multe lunga decat a celor simple, au garantii extinse care va ajuta in cazul in care veti avea nevoie de reparatii sau inlocuiri.

Postați comentarii