Folie cu bule de aer, cheia ambalajelor fragile si delicate
Folia din plastic cu bule de aer, cunoscuta în termeni generali sub numele de folie cu bule, este un material plastic flexibil și transparent, care a ajuns sa fie folosit pe scara larga pentru protectia obiectelor fragile sau sensibile in timpul transportului, scrie foliebule.ro
Folia cu bule este fabricata din doua straturi de film PVC, unul dintre ele fiind p folie simpla plată, iar cealaltă este acoperită cu bule de aer dispuse la distanța egala unele de celelalte. Foliile cu bule sunt utilizate în diverse domenii de activitate, fie pentru ambalarea articolelor fragile și delicate, cum ar fi diverse tipuri de echipamente, articole din sticlă ( sticle , pahare, oglinzi), fie pentru obiecte masive cum ar fi piesele de mobilier, echipamente sportive și multe altele.
Tipuri de folii cu bule
În funcție de tipul bulelor de aer
Bulele de aer preiau din impactul generat de manipularea mecanica, ele protejând obiectul învelit în folie cu bule si asigurand integritatea acestuia pe intreg parcursul sau, de la expeditor si pana la clientul final. În funcție de dimensiunea obiectului care este ambalat în folie și de nivelul de protecție necesar, utilizatorul poate alege folie cu bule de diferite dimensiuni. Exista azi numeroase variatii ale acestui produs, el fiind fabricat in diverse dimensiuni, existand astfel folii cu bule de diferite latimi, folii cu bule de aer de dimensiuni mici sau mari . Bulele de aer dispuse pe filmul de plastic, pot avea un diametru de 6 mm până la 26 mm sau chiar mai mult, tocmai pentru a oferi un nivel mai ridicat de rezistență la impact în timpul transportului.
In functie de proprietatile foliei cu bule
Tipurile de folie cu bule de aer nu se limitează doar la diferitele dimensiuni de bule de aer. Exista folie cu bule antistatică care este utilizată pentru transportul pieselor și componentelor electronice, cum ar fi televizoare, computere/laptop-uri, tablete, smartphone -uri etc. Aceasta este fabricata din plastic antistatic, care protejează cipurile electronice sensibile de electricitatea statică și previne deteriorarea.
Pe lângă deteriorare, acest tip de folie protejează și împotriva zgârieturilor, umidității, prafului, vibrațiilor și temperaturilor extreme.
În funcție de structura foliei
Un alt derivat a foliei cu bule il reprezinta pungile sau plicurile cu bule. Acestea sunt fabricate dintr-un strat de hartie Kraft dispus la exterior și un strat de folie din plastic cu bule de aer. Avantajele acestui tip de produs sunt multiple. Hârtia kraft este cunoscută pentru rezistența și durabilitatea sa sin pentr faptul ca este un produs biodegradabil, deci prietenos cu mediul. În plus, hârtia kraft este un material natural care absoarbe umezeala și permite articolelor ambalate să „respire”, ajutand in felul acesta la pastrarea in conditii optime a produselor ambalate. Aceste ambalaje din hartie kraft cu cule anti-soc, cunoscute pe piata sub denumirea de plicuri anti-soc se folosesc pentru ambalarea si transportul obiectelor fragile, fiind un produs preferat de firmele care cauta sa expedieze obiecte delicate.
In functie de tipul de polietilena din care e fabricata
Folia cu bule din polietilena spumata oferă un nivel ridicat de protecție pentru articolele ambalate. Aceasta folie cu polietilena spumata ofera flexibilitate, protectie impotriva zgarieturilor si rezistenta la socuri, umezeala si mucegai.