Fumatorii protejati de coronavirus? Diferenta intre fumatorii clasici si cei ce aleg tuburi tigari?

De ceva timp, pare ca virusul covid-19 a pus din nou gheara pe intregul Glob, reusind sa afecteze si sa imbolnaveasca sute de milioane de oameni, schimband intru-totul, stilul de viata al tuturor. Dar, sunt  unele voci ce afirma ca o categorie de oameni se expune mai mult imbolnavirii cu noul coronavirus. E vorba de cei ce fumeaza, indiferent ca vorbim fumatorii clasici sau de cei ce prefera acele tuburi tigari.

Exista vreo diferenta intre fumatorii  clasici si cei ce prefera tuburi tigari?

Unii ar putea sa afirme ca nu e absolut nicio diferenta, dar, de fapt exista o oarecare diferenta. In cazul in care preferi tuburile de tigari, ai libertatea totala sa iti alegi marca, dar si tipul de tub, cat si tutunul pe care vrei sa il adaugi in tigarile tale. Dar, in caca preferi sa iti cumperi un pachet de tigari clasic, nu mai ai la dispozitie acea libertate. Bineinteles, piata de tigari este una vasta, oferindu-ti la dispozitie zeci, poate chiar peste o suta de variante din care sa poti alege, dar chiar si asa, tot mai multe sunt variantele in care tu vei prefera tuburile de tigari

Conform unor studii realizate nu in urma cu putin timp, s-ar parea ca nicotina reuseste sa aiba un efect “minune”, sa zicem asa, fata de noul coronavirus. Mai clar, s-ar parea ca din cei ce au ajuns internati cu coronavirus in spital, doar o foarte mica parte erau fumatori.

Sa aiba oare tutunul un efect fata de noul coronavirus sau e numai o coincidenta? Comunitatea stiintifica s-a dovedit a fi oarecum revoltata si intrigata, cat si interesata de studiul realizat atat de chinezi, dar si de americani, pe cand Jean-Francois Delfarissy, cel ce detine functia de director al comitetului stiintific spunand ca concluzia finala a studiului este una oarecum surprinzatoare si extrem de neasteptata. Acesta a mai declarat ca majoritatea cazurilor grave de imbolnavire cu coronavirus au fost la categorii de persoane nefumatoare, de parca tutunul ar fi reusit sa te protejeze in fata noului coronavirus.

Se pare ca in urma studiilor realizate de catre chinezi, doar 12.6% dintre pacientii bolnavi cu covid-19 ce au ajuns internati erau fumatori activi, fiind o rata foarte mica in comparatie cu numarul total de fumatori din Republica Chineza. Asadar, observam ca fumatorii ar fi cumva protejati de covid-19.

Sa aiba tutunul acest efect in fata coronavirusului? Sa te poata proteja tutunul? Nu putem afirma si sustine cu adevarat acest studiu, care pana la urma are un fundament real si complet adevarat, insa, daca ne gandim si la celelalte efecte nocive ale tutunului si tigarilor, parca balanta nu se inclinca cum ar trebui.

Postați comentarii