Radierea unei firme de la Registrul Comertului

radiere firma

Motivele si cauzele care pot duce la suspendarea activitatii sau la inchiderea unei firme pot fi extrem de diversificate si foarte numeroase. In ciuda faptului ca fiecare administrator sau fiecare antreprenor cauta sa obtina profit, diferitele contexte pot duce la nevoia de a sista activitatea firmei respective. Faptul ca o firma isi suspenda sau isi inceteaza activitatea nu inseamna ca respectiva societate comerciala nu mai apare in evidentele Registrului Comertului.

Pentru ca o firma sa fie stearsa definitiv din evidentele de la Registrul Comertului este nevoie de radierea firmei respective. Pentru acest lucru trebuie intreprins un demers similar cu cel de infiintare a firmei, fiind astfel un proces care necesita timp si energie investite pentru a depune o documentatie la Registrul Comertului.

Atunci cand vorbim despre radiere firma trebuie sa spunem ca acest proces poate fi realizat de catre administratorul firmei care trebuie radiate, dar in acelasi timp se poate apela la servicii profesioniste.

De ce se recomanda radierea unei firme?

Cu toate ca multi antreprenori si administratori de firma uita de acele societati comerciale care nu mai sunt active, trebuie spus ca in anumite situatii firmele avand activitatea suspendata pot genera anumite costuri pentru administratorii sau proprietarii acestora. Atata timp cat firma nu este radiata definitiv de la Registrul Comertoului, anumite taxe si penalitati pentru neplata taxelor respective pot sa fie solicitate in timp.

Cu alte cuvinte, odata ce o societate comerciala nu mai are activitate si exista certitudinea faptului ca nu va mai desfasura activitati in viitor, cea mai la indemana decizie o reprezinta radierea definitiva a societatii din evidentele de la Registrul Comertului. Odata ce firma este radiata definitiv, vei avea convingerea ca nu vor exista probleme pe viitor cu deschiderea unei alte firme sau cu anumite costuri asociate vechii societati comerciale.

Cum poti radia cel mai simplu o firma?

In situatia in care in trecut ai administrat o societate comerciala sau ai fost proprietarul uneia, poti alege fie sa te ocupi pe cont propriu de procesul de radiere firma, fie sa lasi in seama profesionistilor acest demers. Firmele care se ocupa de consultanta juridica pentru deschiderea unei afaceri ofera de cele mai multe ori inclusiv servicii pentru radierea firmei de la Registrul Comertului.

In acest mod vei scapa de stresul necesar pentru completarea documentatiei specifice pentru acest demers. Mai mult, vei putea investi timpul alocat acestui proces pentru alte activitati mai productive sau mai relaxante. O firma specializata in astfel de servicii se va ocupa de intocmirea si redactarea actului de dizolvare a societatii comerciale, de depunerea dosarului la Registrul Comertului, de reprezentarea firmei in raport cu instituiile statului, iar in final de inmanarea rezolutiei care atesta radierea firmei.

Atunci cand apelezi la serviciile profesionale pentru radiere firma poti avea certitudinea ca ai facut cea mai buna alegere pentru ca acest proces sa se desfasoare rapid, eficient si in cel mai simplu mod cu putina. Oricand ai nevoie de astfel de servicii pentru radierea definitiva a unei firme, poti gasi mai multe informatii pe lextor.ro.

Postați comentarii