Gastroenterologie – o sectie de top in clinica medicala Romgermed din Bucuresti

Informatii cheie despre gastroenterologie

Cea mai mare problema este ca oamenii tind sa apeleze la farmacisti atunci cand intampina anumite probleme gastro-intestinale. Desi este recomandat sa aveti mai intai o consultatie de gastroenterologie.

Astfel de probleme pot avea consecinte pe termen lung si nu ar trebui sa fie exacerbate. Un farmacist va poate oferi doar un tratament cu care veti simti imbunatatri ale starii insa nu eliminarea problemei, in timp ce un specialist stie exact de ce tratament aveti nevoie.

Indiferent de problema medicala, aceasta trebuie tratata eficient cat mai curand posibil.

Despre serviciile din cadrul specialitatii

gastroenterologie

Intr-o sectie de gastroenterologie se pot face aceste investigatii : colonoscope si endoscopie.

Colonoscopia este necesara in urmatoarele cazuri:

Probleme sau anumite afectiuni ale anusului, rectului sau intestinului gros. Acest test este necesar atunci cand pacientul prezinta urmatoarele simptome: sangerari rectale inexplicabile, diaree cronica sau constipatie, sangerari oculte sau vizibile in scaun si dureri abdominale inferioare.

Asteptati sa fiti evaluati pentru rezultatele anormale ale examenului de bariu si examinati pentru cancerul colorectal sau polipii cronici. Majoritatea expertilor recomanda screening-ul persoanelor care nu au factori de risc pentru cancerul colorectal de la varsta de 50 de ani. Se recomanda verificarea sangerarii si a sigmoidoscopiei, dar poate fi utilizata si o colonoscopie sau un examen de bariu cu contrast dublu. Daca testul de sangerare oculta sau examenul de bariu cu contrast dublu sunt anormale, se recomanda o colonoscopie sau sigmoidoscopie.

Endoscopia gastrointestinala superioara poate fi utilizata pentru:

  • Detectarea complicatiilor inflamatiei gatului (esofagita) sau a bolii de reflux gastroesofagian. Complicatiile pot include strictura esofagiana sau esofagul Barret (definit ca metaplazie intestinala a epiteliului esofagian), care creste riscul de cancer esofagian.
  • Este folosit pentru a detecta herniile hiatale, ulcerele gastrice si esofagiene, inflamatiile, tumorile sau alte probleme ale tractului digestiv superior. Aceste probleme pot fi gasite mai intai la examinarile radiologice sau la alte examinari ale tractului gastro-intestinal superior si se efectueaza o endoscopie pentru a evalua modificarile constatate ulterior.
  • Determinarea cauzei hematemezei (varsaturi digestive din sange)
Hai la Romgermed! Pune sanatatea pe primul loc!

Postați comentarii