Generatorul electric – ce este şi unde poate fi folosit

Generatorul electric este un dispozitiv ce produce energie electrică funcționând ca o microcentrală. Este utilizat, de obicei, în puncte în care nu există curent electric sau în zone în există probleme de alimentare, ce determină întreruperi frecvente.

Utilizarea unui generator curent este alegerea ideală pentru cei ce doresc să beneficieze de energie electrică constant. Fie că vorbim de locuinţe situate în zone în care furnizarea de energie este deficitară sau de puncte izolate în care nu există surse de energie electrică, acesta este opţiunea ideală.

Unde poate fi utilizat un generator electric?

Aria de aplicabilitate a acestui dispozitiv este foarte largă. Este utilizat în locuințele rezidenţiale, pentru alimentarea rulotelor şi autorulotelor folosite în scop recreativ, pentru alimentarea cu energie a brarbeach-urilor amplasate pe plajă, a cabanelor situate în vârf de munte, dar şi pentru alimentare cu energie a serelor și a solariilor. 

Generatoarele de putere mare sunt ideale pentru clădiri de birouri, spitale improvizate, săli de sport, ateliere de producție, hale de depozitare și sortare, etc.

Generator electric clasificare

Dacă analizăm detaliile legate de mobilitate, avem generatoare fixe ce funcţionează pe baterie şi generatoare portabile alimentate cu combustibil. 

Vorbind de modul de pornire, clasificarea este mai vastă. În magazinele de specialitate există generatoare cu pornire automată, la cheie sau cu sfoară.

Analizând tensiunea furnizată, generatoarele se împart în monofazice ce generează tensiune sub 230 V,  trifazice ce generează tensiune între 230 V şi 400 V și generatoare de mare putere. 

În funcţie de tehnologia incorporată avem generatoare de curent clasice şi generatoare digitale. Un generator digital se diferenţiază de varianta tradiţională prin modul de producere a energiei. Avantajul acestui model constă în faptul că vine cu filtre speciale ce asigură funcționarea fără fluctuații. Această particularitate permite exploatarea optimă în orice mediu, deci poate fi integrat cu uşurinţă în mediile rezidenţiale, spaţii de birou, clădiri comerciale, instituții publice, spitale, locații private. 

Postați comentarii