Genereaza fluturas de salariu pentru angajati cu o aplicatie HR

Genereaza fluturas de salariu pentru angajati cu o aplicatie HR

O aplicatie HR complexă te ajută în gestionarea diverselor activități ce țin de administrarea personalului și calculul de salarii. Mai exact, printre activitățile principale, o aplicatie HR: facilitează managementul documentelor din companie, administrează activitățile de recrutare, training, evaluarea personalului, facilitează activitatea de calcul salarial și genereaza fluturas de salariu pentru fiecare angajat în parte. Pe scurt, putem spune că o astfel de aplicație minimizează timpul dedicat operațiunilor rutinice și salvează timp prețios pentru specialiștii HR. 

Pentru a înțelege mai bine cum te poate ajuta o aplicatie hr în gestionarea activităților zilnice, astăzi am ales să îți povestim despre una dintre activitățile pe care le poți automatiza cu o astfel de soluție. Mai exact, în cadrul articolului vom povestim despre cum o aplicatie HR genereaza fluturas de salariu pentru fiecare angajat în parte, sau în mod colectiv și ce beneficii îți aduce această funcționalitate. 

Genereaza fluturas de salariu cu o aplicatie HR

Activitățile administrative de resurse umane pot ocupa o bună parte din timpul specialiștilor. Dacă ar fi să ne gândim la o lună, un specialist în salarizare trebuie să aibă în vedere: calculul salarial cu toate informațiile adiacente, generarea și distribuirea fluturașilor de salarii, întocmirea rapoartelor lunare, gestionarea reținerilor salariale simple și complexe, depunerea formularelor către instituțiile staului. Iar această listă nu este una exhaustivă. Prin urmare, este de înțeles că frecvent se pot întâmpla erori de calcul care generează un alt volum de muncă. Recalculează salariile anagajților, genereaza fluturas de salariu pentru fiecare calcul recorectat. Și așa mai departe. 

O aplicatie hr poate automatiza o bună parte a activităților amintite, prin urmare erorile umane sunt minimizate și timpul dedicat activităților scade și el. 

După cum am spus, vom lua activitatea de generare a unui fluturaș de salariu. În fiecare lună, după ce salariile angajaților au fost distribuite, aceștia trebuie să aibă acces și la un document numit fluturaș de salariu. În cadrul acestuia, sunt notate într-un mod clasificat salariul și toate: contribuițiile, taxele, bonusurile, primele, beneficiile de care el a beneficiat în luna respectivă. După ce fluturașii au fost generați, aceștia trebuie distribuiți fiecărui angajat în parte. 

O astfel de activitate poate însemna mult timp dedicat din partea angajaților din departamentul de salarizare. Acesta este momentul în care intervine o aplicatie hr. După ce datele din soft-ul de pontare au fost importate, o aplicatie hr ajută la calcularea salariului fiecărui angajat în parte. În cadrul acestuia vor fi luate în considerare toate informațiile necesare pentru realizarea corectă a calculului salarial (rețineri salariale, prime, bonusuri, ore suplimentare, concedii etc.). Ulterior, aplicatia genereaza fluturas de salariu pentru fiecare angajat în parte în care vor fi regăsite toate informațiile de interes. Firma poate să personalizeze acest fluturaș pentru a se preta pe nevoile companiei. După ce fluturașii au fost generați, aceștia vor putea fi distribuiți tot cu ajutorul modulului din respectiva aplicatie hr prin e-mail sau prin intermediul sms-ului. Mai mult, dacă o companie deține și un modul de self-service, fiecare angajat care are acces la modul, va putea verifica fluturasul de salariu prin intermediul portalului. În plus, acesta își va putea verifica fiecare fluturaș de salariu de la începutul contractului și până la momentul prezent. Astfel, activitatea de generare și distribuire a fluturașilor de salariu va fi cu mult eficientizată. 

Alege tehnologia pentru eficientizarea activităților de HR

Dacă îți dorești o aplicatie hr care genereaza fluturas de salariu și care te poate ajuta și în alte activități ale departamentului de resurse umane, te invităm să faci cunoștință cu echipa UCMS by AROBS. Cu o experiență de 25 de ani pe piața soluțiilor software de HR și payroll, specialiștii lor te pot ajuta să îți accelerezi procesul de transformare digitală cu soluții complexe și configurabile. Îi găsești prin e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424. Alege să îți eficientizezi activitățiile din HR cu soluții digitale!

Postați comentarii