Greșeli pe care le poți face în administrarea personalului

Administrarea personalului este o sarcină a departamentelor de HR care implică multă birocrație, de aceea pot interveni cu ușurință erori. Un soft administrare personal te poate ajuta să mai elimini din sarcinile manuale și repetitive. Totuși, realitatea este alta. De aceea  încă suntem nevoiți să gestionăm documentele în format fizic. Chiar și în cazul utilizării unui software de recrutare pentru procesul de angajare pot interveni erori care, nerezolvate la timp, pot avea repercusiuni grave asupra procesului de administrare al personalului.

Nerespectarea termenelor limită de înnoire a contractelor

Pe parcursul desfășurării unui contract pot exista anumite condiții sau clauze care se vor modifica la o anumită dată sau unele contracte vor expira. În cazul în care colaborarea continuă, condițiile din contract trebuie actualizate pentru a respecta legislație. În cazul în care folosești un soft administrare personal poți seta alerte care să te avertizeze atunci când o anumită dată expiră. Astfel, vei ști din timp ce date trebuie înnoite și poți emite noile documente la timp.

Amânarea completării dosarelor cu toate actele necesare

Dosarul unui angajat cuprinde mai multe documente:

  • adeverință medicală;
  • copii după actele de studii;
  • fișa postului;
  • contractul individual de muncă și actele adiționale după caz, sau chiar anexe;
  • copii după actul de identitate și copie după permisul de conducere;
  • declarația în legătură cu persoanele aflate în întreținere.

Pentru documentele care nu au valoare legislativă există tendința de amânare a adăugării lor în dosar. Apoi, cu timpul, poți uita că nu ai dosarul complet. În cazul în care folosești un software de recrutare, poți importa direct unele documente în softul de administrare al personalului. Astfel chiar înainte de angajare începi să completezi dosarul viitorului salariat. 

Neîntocmirea la timp a rapoartelor

Rapoartele te ajută să îți formezi o părere solidă asupra situației angajaților tăi. Poți identifica neconcordanțele și poți lua măsuri pentru rezolvarea problemelor. Poate nu sunt probleme de rezolvat, dar un raport complet te ajută să ai o viziune amplă. Ulterior poți concepe strategii astfel încât să găsești metode de lucru mai eficiente. Dacă nu emiți la timp rapoartele, amâni elaborarea de noi strategii. Cu timpul, te poți sufoca într-un sistem de lucru neproductiv. 

Folosește soluția True HR și evită greșelile

De 19 de ani de când există pe piață, soluția True HR produsă de compania de software UCMS by AROBS a devenit un aliat de nădejde al oamenilor de resurse umane. Soluția îndeplinește funcția de soft administrare personal, software de recrutare, software de pontaj, soft pentru gestionarea deconturilor și a cheltuielilor din delegație, precum și pentru onboarding, evaluarea și traningul angajaților. Cu alte cuvinte,  soluția True HR a transpus în format digital sarcinile departamentului de resurse umane. Află mai multe detalii despre soluție la office@ucms.ro sau telefon 0720 534 424.

Postați comentarii