Idei de vacanțe pentru 2021

Odată ce temperaturile devin prietenoase creşte şi apetitul românilor pentru călătorii. Europa rămâne destinația preferată a turiștilor care doresc să se bucure de vacanțe memorabile și evenimente deosebite.

Pentru concedii de lungă durată cele mai tentante destinaţii continuă să fie Grecia, Turcia, Egipt. Variantele exotice, Thailanda, Maldive, Zanzibar sunt atractive pentru cei ce doresc să guste aventuri excentrice. Vara se anunță incendiară și pentru turiștii care apreciaza vacanțele de tip  city break. Câteva zile petrecute în unul dintre marile oraşele europene poate fi o adevărată lecţie de cultură, civilizaţie şi bineînţeles o modalitate de relaxare, aşa că în rândurile următoare ne-am propus să descoperim care sunt cele mai populare destinaţii în acest sezon.

Pentru câteva zile de relaxare Eurotrip propune Roma, Amsterdam şi Viena, trei destinaţii care nu trebuie ratate în acest an. Cele trei mari orașe sunt accesibile şi oferă turiştilor numeroase surprize.

Roma –  dinamism şi efervescență

Roma continuă să se găsească pe lista preferată a turiştilor români care doresc să se bucure de o excursie rapidă dar relaxantă. În acest oraş se poate ajunge în mai puţin de două ore cu avionul iar opţiunile de divertisment sunt nenumărate. Ofertele de cazare sunt bogate, iar soluțiile de masă şi distracţie extrem de variate. Turiştii care aleg să viziteze în acest an cetatea lui Romulus şi Remus se vor pot bucura de celebrele paste, sortimentele deosebite de pizza dar şi de o varietate mare de preparate autentic mediteraneene.  Pe parte de divertisment lucrurile sunt excepționale, pot fi vizitate celebrele muzee, catacombele, Colosseumul, Forumul Roman sau capela Sixtină. Şi amatorii de distracţie nocturnă au o multitudine de opțiuni, de la cluburile şi pub-urile consacrate şi spectacolele stradale ce îi fascinează pe vizitatori.

Amsterdam – o escapadă cosmopolită

Amsterdam este una dintre destinaţiile turistice care produce amintiri memorabile turiştilor. În trei-patru zile oraşul poate captiva atenţia celor ce aleg să viziteze. De la celebrele palate şi biserici, la grădinile botanice şi parcurile efervescente, de la galeriile de artă la arhicunoscutul cartier roşu, celebrul oraş olandez fascinează şi intriga în acelaşi timp. Cei ce aleg să petreacă câteva zile în acest oraş se vor bucura şi de experienţe culinare inedite.

Viena – elegantă şi rafinament

Celebrul oraş al valsului continuă să fie unul care emană elegantă. Palatul Belvedere, Palatul Schonnbrunn, Palatul Hofburg şi Catedrala Stephansdom sunt câteva repere arhitecturale pentru civilizaţia habsburgică care trebuie vizitate. Grădina zoologică şi celebrul parc de distracţie Prater sunt alte obiective accesibile care pot condimenta un city break în acest oraş minunat. 

Gurmanzii şi amatorii de delicatesuri se pot bucura de preparate autentice dar şi de clipe efervescente în bătrâna capitala austriacă. 

Postați comentarii