Importanta scaunului cu rotile in procesul de recuperare dupa o interventie

Rolul scaunului cu rotile este de a oferi posibilitatea de deplasare persoanelor ce sufera de o afectiune care le restrictioneaza mobilitatea si care nu le permite sa se deplaseze pe cont propriu.

Acest dispozitiv medical a fost conceput pentru a facilita persoanelor cu mobilitate redusa participarea la activitati din societate si pentru a le asigura sprijinul de care au nevoie atunci cand se deplaseaza, fie ca sunt antrenate prin forta proprie sau cu ajutorul altei persoane.

Cine poate utiliza un scaun cu rotile?

Scaunul cu rotile este un dispozitiv medical indispensabil persoanelor care sufera de afectiuni care le limiteaza mobilitatea. Fotoliul rulant le va permite acestora sa isi continue o parte din activitatile de zi cu zi si sa nu ramana imobilizati la pat. Scaunul cu rotile ii va ajuta sa se deplaseze atat in interior, cat si in exterior.

In egala masura, scaunul cu rotile este necesar persoanelor care au trecut printr-o interventie chirurgicala la nivelul coloanei ori abdomenului si in urma careia nu se pot deplasa inca pe cont propriu. Recuperarea dupa un accident sau dupa o astfel de interventie poate presupune utilizarea unui fotoliu rulant pentru deplasare.

Utilizarea scaunului cu rotile este obisnuita pentru persoanele care au trecut printr-o interventie chirurgicala si au nevoie sa limiteze presiunea asupra zonei afectate si efortul fizic pe care il depun in perioada imediata dupa operatie.

Scaun cu rotile | Fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Care este modul de utilizare al scaunului cu rotile?

Scaunul cu rotile are un principiu foarte simplu de functionare. Utilizatorul se asaza confortabil in scaun si antreneaza manual rotile, daca este posibil. In caz contrar, o alta persoana poate antrena scaunul pentru a asigura deplasarea si siguranta utilizatorului.

MagazinulOrtopedic.ro este locul in care pot fi gasite mai multe tipuri de fotolii rulante, potrivite atat pentru persoanele aflate in imposibilitatea de a se deplasa, cat si pentru cele care au trecut printr-o interventie complexa si nu se pot deplasa pe cont propriu. Scaunul potrivit se va alege in functie de varsta si greutatea utilizatorului, astfel incat acesta sa se simta confortabil si sa capete independenta.

Postați comentarii