In ce consta tratamentul cu aparat dentar si cand este necesar?

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul tulburarilor dentare si faciale. Spre deosebire de stomatologia generala, aceasta este o stiinta cu proceduri de tratament mai specifice si ar trebui sa fie efectuata de specialisti in acest domeniu, fiind suficient adesea un aparat dentar ieftin astfel incat sa corecteze problemele existente.

De ce un tratament cu aparat dentar?

In afara de aspectul estetic, dintii diformi pot cauza multe alte probleme. Dintii deformati sunt mai greu de curatat, astfel incat tendinta de a avea carii si boli ale gingiilor creste. Atunci cand dintii nu sunt inchisi corespunzator, pot aparea probleme la nivelul articulatiei maxilarului si al muschilor care misca maxilarul. Deformarile dintilor cauzeaza probleme de vorbire si anumite sunete nu pot fi rostite corect.

Cu ajutorul tratamentului ortodontic, care poate fi efectuat la orice varsta, se corecteaza problemele functionale si estetice, iar calitatea vietii persoanei se imbunatateste. Unele dintre principalele cauze ale problemelor ortodontice sunt: genetica, respiratia orala, sugerea degetului, extractii dentare timpurii, fara a inlocui dintii scosi, dinti vechi de 20 de ani.

Inainte de inceperea tratamentului ortodontic de la clinica stomatologica Elveto-Dent.ro, toate celelalte tratamente (obturatii, tratament gingival etc.) trebuie sa fie finalizate. In cadrul acestui proces, ortodontul va efectua o analiza a riscului de carie si recomanda tratamentele preventive necesare.

In ce consta un tratament ortodontic?

Cea mai importanta parte a tratamentului ortodontic este igiena orala. Bracketii si firele creeaza zone de retentie in jurul dintilor, ceea ce faciliteaza acumularea de resturi alimentare si contaminarea acestora. Din acest motiv, ingrijirea orala trebuie, de asemenea, sa fie efectuata mai in detaliu.

Aparat dentar ieftin | cabinet stomatologic din Iancului | Elveto-Dent.ro

aparat dentar ieftin

Pentru a evita problemele cu dintii si gingiile, este necesar sa se curete zona din jurul bracketilor, pe piata existand periute de dinti ortodontice, produse special pentru pacientii ortodonti. In plus, medicul dentist de la cabinetul stomatologic din Iancului din cadrul clinicii sus amintite isi va informa pacientii cu privire la detaliile periajului dentar, atei dentare si a ingrijirii orale.

Durata tratamentului ortodontic depinde de mai multi factori. Durata medie a acestuia este de 12 pana la 18 luni, in functie de gravitatea problemei.

Postați comentarii