La ce să fii atent atunci când alegi numărul de camere al casei tale

Construcţia unei case poate să fie un proces frumos şi care aduce foarte multă bucurie. Casa ta poate să fie realizată conform dorinţelor tale, ţinând cont de bugetul investit şi de spaţiul existent al terenului. Poţi cumpăra case la cheiefăcute de firma de construcţie dacă simţi că sunt pe placul tău. Apoi, poţi alege modul cum le amenajezi şi cum le pui în valoare. Înainte de a cumpăra o casă la cheie, este bine să ai un plan bine stabilit, referitor la numărul de camere şi la mărimea acestora. Acelaşi lucru este valabil şi atunci când construieşti o casă de la zero. O firma constructii Bucuresti va urma cu exactitate planurile casei, realizate de către firma de arhitectură. Vrei o casă mică sau una mai încăpătoare? Iată la ce să fii atent atunci când stabileşti numărul de camere al casei tale:

Este important numărul de persoane care locuiesc în prezent în casă sau care vor locui într-un viitor apropiat

Atunci când alegi dimensiunea camerelor şi a casei ca întreg, trebuie să te gândeşti la numărul de persoane care locuiesc acolo în prezent sau care vor fi parte din familia ta. Astfel, este bine să calculezi, realist, cum se va face împărţirea casei, ce fel de camere sunt necesare, care este zona comună şi cât de mare trebuie să fie.

Ai sau nu copii? Vrei să ai în viitor?

Un alt aspect determinant pentru ideea de casă, este acela a copiilor. Contează câţi sunt şi ce vârste au. Este necesar să existe spaţiu suficient pentru camera lor, care este doar un loc de joacă sau un spaţiu comun unde dorm şi fac şi toate celelalte activităţi. Dacă este vorba despre copii cu vârste diferite, este important să existe locuri suficient de separate, unde să poată desfăşura activităţi conforme cu nevoile lor din acel moment. De exemplu, un copil are teme pentru şcoală, iar altul doreşte să se joace.

Bugetul în care te încadrezi în momentul construcţiei este unul important pentru decizia de a construi o casă mai mică sau mai mare

Întotdeauna trebuie să ţii cont de bugetul de care dispui pentru a alege să faci casa. Poţi avea un buget limitat sau unul foarte generos, iar acest lucru determină o serie de alegeri viitoare. Numărul de camere şi mărimea totală a casei este în strânsă legătură cu investiţia pe care poţi să o faci.

Stilul tău de viată şi posibila prezenţă a oaspeţilor este de luat în calcul

Stilul tău de viaţă influenţează modul de împărţire a camerelor şi dorinţa de a avea spaţii pentru oaspeţi, pentru distracţie sau relaxare. Este important cât timp petreci acasă şi cât de multe persoane vin în vizită.

Toate elementele casei tale sunt importante, de la acoperiş şi până la fundaţie

Atunci când decizi forma casei tale şi ceri ajutorul arhitectului, trebuie să ţii cont de toate elementele care sunt implicate în procesul de construcţie. Firma de construcţii te va ajuta cu tot ce ţine de ridicarea casei sau de reparaţiile viitoare. Un exemplu poate să fie un montaj acoperis cu materiale de cea mai bună calitate, precum şi verificările şi reparaţiile care pot să apară peste ani. Contează orice decizie legată de structură, acoperiş, materiale şi izolaţie. Orice detaliu poate face diferenţa pentru ca tu să ai cea mai bună casă pentru nevoile tale.

Ai mansardă? O amenajezi ca spaţiu de depozitare sau cameră de locuit?

Orice mic spaţiu din casă poate să fie valorificat şi poţi obţine o casă foarte organizată. Se ţine cont întotdeauna de prezenţa unei mansarde. Ea poate să fie utilizată cu scopul amenajării unei camere de locuit sau poate să fie folosită ca depozitare. Astfel, atunci când te gândeşti la casa ta, bucură-te de toate spaţiile concepute.

Este important dacă vrei să ai spaţii deosebite, special amenajate pentru diverse activităţi sau hobby-uri

Când decizi numărul de camere al casei tale, poţi să proiectezi şi un spaţiu special pentru activităţile tale preferate şi pentru hobby-urile tale sau ale persoanelor dragi de lângă tine. Orice detaliu al casei tale de vis poate însemna un plus de valoare adăugată confortului tău zilnic.

Postați comentarii