Vopsele satinate sau mate? Cum afectează gradul de luciu aspectul interiorului casei tale

Ai vrea să le dai pereților un strat proaspăt de vopsea după mult timp, dar pur și simplu nu știi care este cea mai bună alegere. Experți în amenajari interioare Bucuresti vor fi fericiți să îți ofere cele mai bune sfaturi pentru a putea face cea mai bună alegere, atunci când vine vorba despre tipul de vopsea pe care ar trebui să îl folosești pentru pereții casei tale.

Modelul ales al vopselelor pentru zugrăveli interioare poate oferi în mare măsură un efect final al finisării pereților din casa ta. Înainte a face o alegere în ceea ce privește tipul de vopsea, merită să verifici pentru ce pereți merită să folosești vopsele satinate și când finisajul mat va fi o variantă mai bună pentru casa ta.

Când merită să alegi o vopsea satinată?

Finisajul satinat al peretelui, realizat cu vopsele moderne pentru zugraveli interioare, nu seamănă cu lambriurile lucioase. Cu toate acestea, vopselele lucioase satinate nu funcționează bine pe suprafețe mari. Este mult mai avantajos să le folosești atunci când vopsești interioare mici , care – datorită stratului care reflectă lumina – se adaugă optic la suprafață. În plus, efectul ușor sclipitor îți permite să scoți în evidență locul pe care doriți să-l zugrăvești.

Vopselele satinate scot frumos în adâncime culorile închise . Sunt, de asemenea, mai strălucitoare decât culorile deschise, bej, deși finisajul satinat oferă și expresivitate . Important, culorile luminoase ale casei tale, zugrăvită cu nuanțe satinate sunt mai ușor de păstrat impecabile. Vopselele lucioase sunt extrem de ușor de întreținut și spălat. Curățarea pereților vopsiți cu o astfel de vopsea îți permite să îndepărtezi murdăria, fără a exista riscul de deteriorare a suprafeței și apariția decolorării sau deteriorării inestetice. Din acest motiv, vopselele din satin sunt recomandate pentru încăperi precum bucătării sau camere pentru copii și chiar holuri și coridoare.

Vopselele satinate sunt recomandate pentru zugrăvirea pereților dintr-o casă nouă sau a unora care au fost perfect renovați. Acest lucru are o importanță majoră, deoarece finisajul satinat prezintă cel mai mic defect al substratului, pierderi și denivelări.

Este mai potrivită pentru casa ta vopseaua mată?

Dacă pereții casei tale nu se află într-o stare foarte bună, cu siguranță este mai bine să alegi vopsele mate care ascund imperfecțiunile. Învelișul mat, spre deosebire de cel satinat, difuzează lumina care cade la suprafață, mascând denivelările și erorile de vopsire. Atunci când optezi pentru acest tip de vopsea, care nu reflectă lumina, vei vedea că este cea mai potrivită alegere pentru tavan. Căci dacă l-ai zugrăvi cu vopseaua lucioasă, nu ai reuși decât să evidențiezi toate imperfecțiunile acestuia.

În locuințe private, fie că sunt case sau apartamente, vopseaua mată este folosită mult mai des, datorită finisajului elegant , care este perfect pentru camere reprezentative, cum ar fi o cameră de zi sau un living deschis.

Atunci când alegi vopsele mate pentru camere expuse la murdărie, asigură-te că te concentrezi asupra unei vopsele de bună calitate (evident mai scumpă). Vopselele obișnuite mate au o rezistență scăzută la spălare, ceea ce provoacă o strălucire inestetică a suprafeței.

Ar trebui ca suprafața să fie amorsată înainte de vopsirea pereților? Când este recomandată utilizarea unui grund?

Atât în ​​cazul pereților renovați, cât și al vopsirii altora noi, se recomandă utilizarea grundurilor. Grundul de pe perete, în primul rând, ajută la eliminarea prafului și a resturilor formate după măcinare, dar are și caracteristica de a întări aderența substratului și de a face posibilă o uniformitate atunci când vine vorba despre uscarea noului strat de vopsea aplicată. Astfel, amorsarea pereților nu face decât să crească rezistența vopselei, o uniformitate a culorii și, datorită unei șlefuiri atente, o suprafață perfect netedă.

Substraturile au rolul de a întări, de asemenea, suprafața peretelui, de a îmbunătăți aderența și de a uniformiza culoarea. Sunt recomandate în primul rând pentru pereții renovați, cu o stare relativ bună. Vor funcționa mai ales atunci când dorești să schimbi culoarea pereților de la intens la mai deschis. Substratul va elimina culoarea veche, datorită căreia peretele nu va necesita aplicarea mai multor straturi de vopsea mată decorativă, care este mult mai scumpă decât substratul.

Postați comentarii