La ce sa fii atent atunci cand cumperi un patch cord UTP

In momentul in care este cautat si cumparat un patch cord UTP este important sa utilizatorul sa tina cont de mai multe aspecte astfel incat sa poata folosi acest cablu in reteaua pentru care este achizitionat.

Sfaturi utile pentru a alege un patch cord UTP

Avantajul oferit de un patch cord UTP este faptul ca vine cu mufele gata montate, ceea ce inseamna ca utilizatorul nu trebuie sa investeasca timp si bani in montaj.

Atunci cand este cumparat un cablu de retea, se va tine cont de doua aspecte importante. Unul este calitatea cablului, iar celalalt este pretul acestuia. Intrucat pretul poate varia, atunci modul de a distinge calitatea cablurilor de retea este deosebit de important. Cablurile Ethernet de cea mai buna calitate le gasiti la https://smd-plus.ro si pot ajuta la eliminarea necesitatii de inlocuire frecventa, asa cum se intampla in cazul cablurilor de calitate slaba. Acesta este principalul aspect de luat in calcul iar cumpararea unui cablu calitativ amortizeaza costurile viitoare.

De fapt, pentru a cumpara cel mai bun cablu Ethernet, mai multi factori pot fi luati in considerare. Exista o serie de caracteristici principale pe care ar trebui sa le aiba un cablu Ethernet de inalta calitate.

Un cablu bun va trece testul Fluke. Testul Fluke (oferit de Fluke Networks) este considerat acum cel mai autoritar criteriu pentru a spune calitatea unui cablu Ethernet. Poate testa calitatea unui cablu Ethernet in conformitate cu standarde diferite, cum ar fi ANSI / TIA, ISO / IEC 11801, etc. Acest test include testarea cablurilor si testarea canalelor in care functioneaza cablurile precum si testarea legaturilor permanente pentru cablurile de retea. Toate cablurile care trec aceste teste au o calitate superioara.


Patch cord UTP | Smd-Plus.ro

patch cord UTP

In mod normal, pentru retele mici (de exemplu, reteaua de la domiciliu), un cablu Ethernet trebuie doar sa treaca testarea pentru functionarea pe diverse canale, in timp ce cablurile utilizate in centrele de date mari trebuie sa treaca toate testele Fluke. Trebuie mentionat ca nu exista inca un standard de test specific in industrie pentru cablurile de tipul Cat7. In ceea ce priveste cablurile in vrac, intreaga lungime a legaturii permanente nu este, in general, mai mare de 90m.

Tinand cont de aceste aspecte, citind specificatiile produsului se vor alege cele mai bune cabluri care sa poata deservi o retea in cel mai scurt timp. Nu este deloc greu sa fie alese cabluri de cea mai buna calitate, iar persoanele care se ocupa de construirea retelelor ar trebui sa ia in calcul toate detaliile pentru a asigura conexiuni cu pierderi minime.

Postați comentarii