Laser Processing Romania-Servicii de debitare laser

Tăierea cu flacără cu laser și tăierea prin fuziune sunt procese care sunt utilizate în principal la tăierea metalului . La tăierea cu flacără, oțelul nealiat și slab aliat este încălzit la temperatura de aprindere și ars într-un jet de oxigen .
Energia cinetică (numită și energie cinetică ) a jetului de oxigen antrenează topirea și zgura din areal.
În timpul arderii, se eliberează energie suplimentară, ceea ce permite viteze mari de tăiere. Suprafețele tăiate rezultate sunt acoperite cu un strat de oxid.

(P) Alege servicii profesionale de taiere laser oferite de catre echipa Laser Processing Romania.

Oțelurile foarte aliate și metalele neferoase sunt încălzite până la temperatura de topire în timpul tăierii prin fuziune cu fascicul laser.
Topitura este energia cinetică care a expulzat un gaz inert sau inert, cum ar fi azotul sau argonul, din kerf.
Este practic mai dur decât la tăierea cu flacără. Nu se generează energie suplimentară de ardere, astfel încât viteza de tăiere este mai mică decât atunci când se utilizează oxigen. Suprafața tăiată este din metal gol.

1.Tăierea cu laser : Oxigenul este folosit aici ca gaz de tăiere . Materialul este ars de oxigen atunci când este topit sau tăiat. Oxidele se formează pe marginile tăiate , similar cu tăierea clasică cu flacără cu oxigen și acetilenă. La tăierea oțelurilor nealiate, se adaugă energie suplimentară procesului de tăiere prin procesul de ardere exotermă. Aceasta duce la performanțe mai mari de tăiere. Puritatea oxigenului tăiat este foarte importantă aici.Tăiere prin fuziune / tăiere cu azot la presiune înaltă :
În tăierea prin fuziune cu laser reacționează lent (Sticktoff) sau gazele inerte (argon) utilizate ca gaze de tăiere. Materialul care trebuie tăiat este z. Uneori alungat din bucla sub presiune ridicată (> 20 bar) cu jetul de gaz de tăiere inert. Dacă parametrii sunt setați optim, marginile tăiate rămân lipsite de oxid și bavuri .

Tăiere de sublimare :
materialul este vaporizat direct datorită densității mari de energie (de exemplu, laser în zona pulsului) . În special, materialele nemetalice sunt tăiate cu această metodă . Poate fi, de exemplu, tăierea cu laser a materialelor plastice, hârtiei, textilelor, lemnului, sticlei de cuarț, a materialelor ceramice etc. Gazul de tăiere (de exemplu, azotul) este utilizat, printre altele, pentru a preveni incendierea materialelor (lemn, hârtie etc.) sau pentru a preveni dezvoltarea excesivă a fumului.

Care este sistemul de ghidare a fasciculului în tăierea cu laser?

Lumina de la un laser în stare solidă – cum ar fi un laser cu tijă, disc sau fibră – este transmisă capului de procesare prin intermediul fibrelor de sticlă.
Lumina de la un laser cu dioxid de carbon, pe de altă parte, nu poate fi transmisă prin fibre datorită lungimii sale de undă și este de obicei ghidată către capul de procesare cu oglinzi. Oglinzile fac parte din așa-numitul sistem de ghidare din oțel închis care protejează mediul înconjurător de radiațiile împrăștiate și fasciculul laser de praf și contaminarea gazoasă.

Componentele problematice ale aerului sunt în special:

  • Hidrocarburi, de exemplu butanul ca gaz propulsor în sticlele de pulverizare, sau hidrocarburi (gaze de eșapament, solvenți etc.) aspirate de sistemele de aerisire sau aer comprimat
  • Umiditate, de exemplu umiditate sau lichid de curățare, precum și vaporii acestora
  • Dioxid de carbon, de ex. Din combustie

Atenție : Aerul comprimat de la liniile inelare, cum este cel utilizat pentru funcționarea instrumentelor de aer comprimat, nu are puritatea necesară.
De regulă, nu există unități de filtrare pentru hidrocarburi și componente secundare gazoase. Modificarea sistemelor existente cu tehnologia adecvată este în general neeconomică și necesită, de asemenea, o întreținere regulată.

(P) Descopera si gama de lifturi / ascensoare hidraulice de la SKBS Romania.

Dacă există o pierdere de performanță la capul de procesare, acest lucru se poate datora oglinzilor murdare sau aliniate incorect. În acest caz, personalul instruit trebuie să efectueze o măsurare a performanței pentru fiecare oglindă sau reglare și / sau curățare a oglinzii.

Postați comentarii