Lucrezi de acasa? Poate e timpul sa-ti schimbi laptopul cu unul mai nou

Lucrezi de acasă?

Poate e timpul să-ți schimbi laptopul cu unul mai nou

Într-o perioadă în care munca de acasă a devenit mai importantă decât oricând, un laptop bun face diferența. Dacă vechiul tău laptop nu mai face față pretențiilor sau pur și simplu încă nu deții un laptop acasă, bazându-te doar pe computerul de la birou, e momentul potrivit să-și cumperi unul.

Pandemia de coronavirus a făcut, printre altele, să fie afectate și afacerile marilor producători de calculatoare și laptopuri. Tocmai de aceea, pentru a da un nou impuls vânzărilor, atât aceștia, cât și marii comercianți, vor practica serioase discount-uri în această perioadă. E momentul ideal, așadar, dacă vrei un laptop nou.

Laptopurile oricum nu mai costau o avere, la fel ca acum 10 sau 20 de ani, dar acum le poți găsi la prețuri și mai bune decât de obicei. Dacă în anii 2000, un laptop părea să coste o avere, mai ales raportat la puterea de cumpărare a românilor, acum lucrurile s-au schimbat semnificativ în bine. Laptopurile, ca și telefoanele mobile, au devenit tot mai performante, dar în același timp tot mai accesibile.

În funcție de bugetul de care dispui și de performanțele pe care le cauți, găsești laptopuri noi cu prețuri pornind de la câteva sute de lei. Evident, sunt suficiente modele de laptopuri care ajung și la zeci de mii de lei, dar acestea nu sunt la îndemâna oricui.

Așadar, ai nevoi de un laptop și cauți laptopuri accesibile. Ce anume trebuie să cauți, totuși, la un laptop, pentru a fi sigur că obții maximul de performanță într-un preț mic?

ASUS VivoBook – oferte diverse

Atunci când cauți laptopuri pentru munca de birou făcută de acasă, bineînțeles că nu ne gândim la laptopuri de gaming sau laptopuri ultra-profesionale. Nu! Vorbim de laptopuri pentru editare, browsing, consum multimedia etc. Adică despre lucrurile pe care le fac cei mai mulți oameni pe laptopurile lor.

Dimensiunea ecranului afectează prețul final al laptopului, iar Asus Vivobook nu este o exceptie. Dacă vrei laptopuri ieftine, recomandabil este să îți alegi un model cu diagonala sub 15”, întrucât cele peste această valoare ar putea depăși bugetul alocat unui laptop ieftin.

Deși în ziua de azi capacitatea de stocare a hard disk-ului nu mai este un argument atât de important (la urma urmei, cine mai ține sute de GB de muzică sau filme pe calculator, când există platforme de streaming filme și muzică, precum Netflix, HBO Go, Spotify etc?), aceasta afectează în continuare prețul unui laptop. Ca să fii sigur că vei avea parte de un laptop performant, dar la un preț accesibil, ține cont de capacitatea de stocare și încearcă să te orientezi spre modelele sub 256 GB de spațiu pe hard disk. Îți va fi mai mult decât suficient.

Prețul unui laptop poate varia și în funcție de tipul de stocare. Cele cu hard-disk HDD sunt, evident, mai ieftine, dar din ce în ce mai demodate. Majoritatea laptopurilor au făcut încet-încet pasul spre SDD, așa că poți alege un astfel de model, mai ales dacă nu ai de gând să îl schimbi în următorii câțiva ani.

Dacă vrei recomandări, te poți orienta spre seria VivoBook de la ASUS.

VivoBook este numele unui grup foarte mare de laptopuri ASUS. De la modele de 11 inchi, pe care le poți lua cu tine oriunde, până la modele extrem de puternice, pentru editare video. Există un model VivoBook pentru fiecare utilizator. În plus, există VivoBook Flip, un laptop 2 in 1, care combină avantajele unui laptop și ale unei tablete. Pentru userii pretențioși, VivoBook Pro și VivoBook S sunt răspunsul. Acestea au plăci video dedicate, deci te poți juca chiar și unele jocuri cu ele.

Postați comentarii